Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HBK bröt förlustsviten: ”Ett stort steg framåt”

Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Magnus Haglund tvingades byta ut Marcus Antonsson i halvtid. 

Han kan däremot glädja sig åt att Halmstads BK:s tre matcher långa förlustsvit är bruten. 

0-0 borta mot Mjällby innebar en viktig poäng för HBK - som fortsatt kämpar med att göra mål.  

– Det är ett stort steg framåt i rätt riktning, säger HBK:s Emil Tot Wikström.  

Marcus Antonsson hade första halvleks bästa chans när han blev ren i straffområdet och avlossade ett skott som Carljohan Eriksson släppte retur på. 

– Jag tror inte riktigt att Antonsson inser hur mycket tid han har, säger Eriksson efter matchen. 

Ett mål där hade varit ett psykologiskt viktigt för HBK och något att ta med sig in i paus. Istället tvingades tränare Magnus Haglund byta ut sin anfallare och bästa målskytt till den andra halvleken.

– Han (Antonsson) hade en känning i knät så att han inte kunde löpa för fullt så det var naturligt att göra ett byte och sätta in Boman som inledde andra halvlek piggt och gjorde ett bra jobb, säger Haglund.  

”Ett stort steg framåt”

Efter en pigg inledning av den andra den andra halvleken mattades HBK och Mjällby tog kommandot under den avslutande delen av matchen

– Jag tycker att vi gör en bra första halvlek vi spelar bra fotboll och trycker ner deras lag, vi har en ganska stark vind så vi har medvind i första halvlek. Jag tycker att vi spelar bra, kommer till farliga lägen och rullar från sida till sida. Sedan i andra så tycker jag att vi tappar det litegrann. Vi blir lite nertryckta och låter dem komma till lite mer speluppbyggnad, säger yttern Emil Tot Wikström.

Tot Wikström var också närmast av HBK-spelarna att göra mål i den andra halvleken då han mötte ett inlägg med huvudet och nickade i ribban. 

– Jag ser inte så mycket. Jag försöker bara nicka och få den på mål. Den går på fingrar och i ribban, det är surt. Jag jagar fortfarande första målet, säger han.

Och det är inte bara Tot Wikström som kämpar med att hitta nätet. HBK har nu spelat fyra raka matcher i allsvenskan utan att göra mål. 

– Det är bara att fortsätta gnugga så kommer det. Det är ingenting som vi är stressade över. Gör vi vårt jobb och fortsätter så kommer det tillslut, säger Tot Wikström. 

Krysset innebär att HBK behåller sin tolfteplats laget har tre poäng ner till Degerfors som just nu ligger på kvalplats i en bottenstrid som tätnar.  

– Det är ingenting man tänker på så. Vi går bara från match till match och försöker att ta så många poäng som möjligt. Poäng är viktigt men gör vi vårt jobb så ska det inte vara någon stor fara, säger Emil Tot Wikström.