Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hårda smällar på Uwe Röslers första träning

MFF:s nya tränare Uwe Rösler. Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg. Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Hög intensitet, hårda närkamper och rejält svettigt.

Uwe Rösler rivstartade som ny Malmö FF-tränare.

– Det smällde en hel del, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

– Jag har inga som helst problem med det, säger Rösler.

Uwe Rösler presenterades av Malmö FF i tisdags. På torsdagen höll han i sin första träning med laget.

Och i tvålagsspelet smällde det rejält vid flera tillfällen.

– Det är väl alltid så när det är en ny tränare, alla vill visa upp sig extra mycket. Han står väldigt mycket för aggressivt presspel och snabb fotboll. Det var en intensiv träning men det är bara positivt, säger Markus Rosenberg.

Uwe Rösler gillade det han såg.

– Det är så vi ska träna. Jag tror mycket på att man spelar på samma sätt som man tränar. När du tränar hårt så spelar du hårt. Jag tycker att det var rättvisa dueller och inget som spårade ur. Det var ett bra tempo och väldigt bra intensitet. Det är nyckel, säger MFF-tränaren.

Rösler öppen för förändringar

Enligt Rösler kan spelarna förvänta sig fler träningar likt den första, där även fysträning sker med boll.

– Jag ska inte säga att vi alltid kommer träna med boll, men nästan alltid. Under försäsong kommer vi behöva en del fysträning men jag tror mycket på att man kan ha mycket fysträning med boll, och det var vad vi gjorde i dag, säger Rösler.

Hur Malmö FF formerar sig taktiskt under sin nya tränare är i nuläget oklart. Rösler vill ha mer tid innan han fattar den typen av beslut.

– Jag är inte fast i någon formation. För mig handlar det mer om spelstil. I alla mina sju klubbar har jag haft olika formationer. Jag försöker hitta den formation som spelarna är mest bekväma med och som gör att de får ut sin potential. Jag vill också få plats med mina bästa spelare på planen. Om man har tre fantastiska anfallare så vill man spela med dem. Det vore dumt att sätta dem på bänken.

Molde-matchen viktig för MFF

Den nya MFF-tränaren vill också kunna växla mellan olika formationer.

– Vi måste hitta en plan b för när vi behöver jaga mål eller när vi spelar på bortaplan i Europa. Vi ska försöka utveckla en taktisk flexibilitet men jag kan inte säga nu hur de planerna ser ut. 

Hur viktig blir träningsmatchen mot Molde på onsdag?

– Det är ett bra tillfälle för mig att se alla och att testa saker. Resultatet är inte det viktigaste även om jag alltid vill vinna. Det viktigaste är att skaffa mig kunskap och förbereda laget väl.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!