Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hårda kritiken inom HIF: ”Det är terror”

Höjdunkter: Sirius–Helsingborg
Joel Sandborg.Foto: BILDBYRÅN
Krister Azelius.Foto: JENS CHRISTIAN
HIF.Foto: BILDBYRÅN

Flera källor vittnar för Helsingborgs Dagblad om arbetsmiljöproblem på Helsingborgs IF:s kansli där anställda känt sig utfrysta av ledningen.

Hård kritik riktas mot klubbdirektören Joel Sandborgs ledarstil.

– Det är otroligt tråkigt om människor känner så, verkligen. Men jag är fullständigt trygg i att om ni pratar med de andra så får ni lika många som säger att Joel Sandborgs ledarskap är det bästa de upplevt i sin karriär, säger Sandborg till tidningen.

Förra hösten anställdes Joel Sandborg som klubbdirektör i Helsingborgs IF. Han lämnade då sin tjänst som kommersiellt ansvarig hos Rögle BK.

Helsingborgs Dagblad rapporterar nu om att flera anställda, i båda klubbarna, har knäckts av Sandborgs ledarskap. Genom ett tiotal anonyma uppgiftslämnare målar tidningen upp en bild där anställda frysts ut med målet att de själva ska säga upp sig.

Stängda dörrar, bortvända blickar, arbetsuppgifter som plockas bort – eller en orimlig mängd som tillkommer är några av de detaljer som uppgiftslämnarna vittnar om.

– Att ta ifrån folk deras arbetsuppgifter, såga deras jobb med förhoppningen att de själva ska säga upp sig. Det är inte omorganisation, det är terror, säger en av Helsingborgs Dagblads källor.

Klubbledningen delar inte bilden

Problemen har tagits upp med HIF:s ordförande Krister Azelius. Han säger sig ha vetskap om att vissa anställda inte trivts under Joel Sandborgs ledning, men tycker inte att enskildas missnöje med en chef per automatik ska ses som ett arbetsmiljöproblem.

– Skulle det föreligga ett problem av den digniteten ni säger så är både jag, min styrelse och Joel intresserade av att röka ut och städa upp det. Men Joel har inte den bilden, inte jag och inte min styrelse heller, säger Krister Azelius till Helsingborgs Dagblad.

LÄS MER: Affären sprack: ”Allt var i stort sett klart”

HIF kommenterar kritiken

Kvällsposten har sökt Joel Sandborg och Krister Azelius utan framgång.

På sin hemsida kommenterar HIF den kritik som riktas mot Joel Sandborg:

”Vi verkar för en god arbetsmiljö och finner det beklagligt om det finns anställda som upplever motsatsen men står bakom de beslut som behöver fattas och det arbete som behöver utföras från klubbledningen för att Helsingborgs IF ska bli en en sportsligt, ekonomiskt och socialt hållbar förening.

Styrelsen vill betona att vi har fullt förtroende för Joel och hans arbete”, skriver de bland annat.

Ladda ner Kvällspostens app.