Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har visat 218 klipp på hur Rosenberg rör sig”

"Är det någon som förtjänar att vinna är det vi"
Ståle Solbakken.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Markus Rosenberg räddade en poäng för Malmö FF.

Då sågas FC Köpenhamns försvar för sitt agerande vid kvitteringen.

– Vi har visat 218 klipp på hur Rosenberg rör sig i straffområdet ändå tappar vi honom, det var mycket onödigt, säger tränaren Ståle Solbakken.

Lasse Nielsen stötte in 0-1 i eget mål strax före halvtidspausen men Malmö FF kvitterade i den andra halvleken. Som så många gånger tidigare i Europaspelet var det Markus Rosenberg som gjorde MFF:s mål, detta trots att FC Köpenhamn specialstuderat honom.

– Matchen håller på att dö när Rosenberg gör mål för vi har så bra kontroll på den. Det är ett bra inlägg men han ska bara inte få stå där så fri, det håller inte, säger FCK-tränaren Ståle Solbakken och fortsätter:

– Hade matchen stått 0–1 i fem minuter till så hade det varit lugnt. Nu fick Malmö precis den injektion de behövde.

Markus Rosenberg gjorde 1-1-målet i den 55 minuten. Han gick först omkull i straffområdet.

– Det är kanske inte straff men jag får en knuff. Jag reser mig och så hamnar jag mellan de två mittbackarna. Det är väl inte världens bästa försvarsspel men det tackar vi för. Bra inlägg, säger Rosenberg och hyllar assisten från Jo Inge Berget.

Bengtsson: ”Visste att Mackan är bra”

FC Köpenhamns svenska vänsterback Pierre Bengtsson hade inför matchen stenkoll på vilket hot Markus Rosenberg kan vara.

– Om vi ger vi Rosenberg lite plats i straffområdet så vet vi vad han kan. Det var synd att vi inte kunde hålla nollan länge, säger Bengtsson.

Hade ni missat att prata om honom inför?

– Nä, vi visste. Vi visste att de är bra på inlägg och Mackan bra i straffområdet. Där skulle vi ha legat närmre och ha lite kroppskontakt med honom.