Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har slagit bättre lag här hemma”

Alla snackisar från Allsvenskan med Philip Gadd, Mattias Larsson och Noa Bachner
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Högklassigt La Liga-motstånd.

Men Malmö FF räds inte på något sätt Granada CF.

– Vi har slagit bättre lag här hemma, säger Arnor Traustason.

Malmö FF är en enda hemmamatch från att nå gruppspel i Europa League för tredje året i rad.

Något som i så fall också skulle innebära att MFF spelar gruppspel i Europa för femte gången på sju år.

Det sista hindret på vägen är dock kanske det svåraste någonsin. Förra årets La Liga-sjua Granada CF har startat den spanska ligan med två segrar och en förlust och reser till Malmö som klara favoriter.

I laget finns stjärnor som den rutinerade anfallaren Roberto Soldado, med ett förflutet i Real Madrid, Valencia och Tottenham, samt den yngre stjärnskottet Kenedy från Brasilien som är på lån från Chelsea.

I Malmölägret är det massor med respekt men minimalt med rädsla som huserar.

– Här hemma ska vi slå alla, det spelar ingen roll vilka vi möter, säger mittfältaren Arnor Traustason som två år i rad gjort fina insatser för MFF i Europa.

Arnor Traustason: ”Förväntar oss lite tikitaka”

Nu är islänningen redo för ett tredje gruppspel med Malmö FF.

– Det väntar en bra motståndare. Det jag vet är att det är ett bra fotbollsslag. De är spanjorer så kan man förvänta sig lite tikitaka, de är bra med bollen, säger Traustason som dock har en klar bild av vad som krävs för MFF-avancemang.

– Det är viktigt att vi har matchen här hemma. 

– Här hemma är vi starka, vi är i bra form. Här vet jag att vi kan slå alla. Varför ska vi inte kunna slå Granada? Vi har slagit bättre lag här hemma tycker jag.

Efter att ha varit det spelförande laget i så gott som alla årets matcher samt i de två kvalmatcherna hittills i Europa League visade Malmö FF mot BK Häcken i söndags upp bredd i repertoaren som laget haft få möjligheter att glänsa med tidigare i år.

Häcken kom till Malmö med viljan att gå framåt.

Och blev sårade.

– Vi visade mot Häcken att vi kan ligga lågt, att vi kan skapa chanser och att vi är flexibla och vi kan göra vad som helst för att få de resultat vi behöver beroende på motstånd, säger Traustason som själv har stigande form och var nära att bli målskytt två gånger om mot Häcken.

– Några centimeter skilde på min nick som tog i ribban och sedan gjorde Ola (Toivonen) en bra räddning när han stod i vägen. Jag fattade inte vad han gjorde där. Det var otur men jag känner för egen del att formen blir bättre, säger Traustason inför mötet med Granada.