Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har försökt nå honom men han har inte svarat”

Zlatan bjuder på två mål i matchen mot Napoli - se klippet här.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON

Hösten 2015 hamnade Hasse Larsson i bråk med Christian Wilhelmsson – och det verkar vara rejält infekterat.

Fem år senare avslöjar Mjällbys sportchef nu att han fortfarande inte har någon kontakt med ”Chippen”.

– Jag har försökt nå honom men han har inte velat svara, tyvärr, säger Larsson i Lundhs pod.

De två färgstarka profilerna kolliderade efter Mjällbys degradering till division 1 den tunga säsongen 2015.

På Instagram skrev Wilhelmsson:

Att 'vi' sedan ger bort överläget vi skapat oss med en man mer och 40 minuter kvar att spela, det gör mig bara rent ut sagt förbannad. Alla måste ta sitt ANSVAR, både spelarna på planen men kanske framför allt dom som STÅR VID SIDAN OM och ser hur matchbilden är och vilka spelare som underpresterar”.

Hasse Larsson till motangrepp

Den tidigare landslagsstjärnan hade egentligen avslutat karriären men drog på sig skorna för att i säsongsavslutningen försöka rädda kvar moderklubben i superettan.

Hasse Larsson gick till motangrepp. I ett sms till Kvällsposten skrev han:

”I min värld, när man är ett lag, så vinner man ihop och man förlorar ihop. Skall man gå in på misstag så har jag säkert gjort flera, men det STÖRSTA va när jag lät Chippen spela, för han har varit oduglig. Men det är mitt fel som tog ut honom”.

Var vänner privat

Precis som Christian Wilhelmsson har Hasse Larsson under stora delar av sitt liv varit en betydelsefull Mjällbyprofil. Han har varit spelare, tränare och är nu sportchef. I Lundhs pod berättar han om konsekvensen av bråket.

– Jag har inte pratat med Christian sen dess och det känns lite jobbigt faktiskt. Jag hoppas att jag stöter på honom någon dag för det är så länge sen så det är glömt för längesen från min sida, säger Larsson.

Han tycker att han själv kunde ha ”hållit käften” och att Wilhelmsson inte borde ha skrivit det han skrev på Instagram. Larsson tycker det är tråkigt att det skurit sig.

– Jag tränade Chippen precis när han kom fram och känner honom så väl även privat. Vi har spelat jättemycket tennis ihop. Det kändes så onödigt att det skulle bli som det blev när man år sådana kompisar egentligen, säger Larsson i Lundhs pod.

Juan Robledo är assisterande tränare i Mjällby som får bidrag från en kommun styrd av Sverigedemokraterna. Möt honom i SportExpressens serie Gränslandet.