Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har fan inte lärt mig – det är ett skämt!”

Foto: PETER SONANDER / FRILANSFOTOGRAFERNA / PS FRILANSFOTOGRAFERNA.SE
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Malmö FF förlorade borta mot Hammarby. 

Markus Rosenberg hade flera lägen att göra mål för sitt lag - men brände samtliga chanser.

Efteråt var han självkritisk.

– Jag har fan inte lärt mig att skjuta på konstgräs än. Det är ett skämt, säger han.

Malmö FF åkte på en blytung förlust borta mot Hammarby. Efter att Alexander Kacaniklic och Rickard Magyar gjort varsitt mål skrevs slutresultatet till 2-0.

MFF-kaptenen Markus Rosenberg hade flera chanser att göra mål, bland annat en nick som Davor Blazevic räddade på mållinjen och ett avslut på Guillermo Molins inspel.

Efter matchen var han självkritisk till sin egen insats framför mål.

– Jag hade flera möjligheter, bland annat en nick som Blazevic räddar på mållinjen. Sedan har jag Molins inspel som Hammarbys lyckas täcka ut. Skottet är ett riktigt konstgräsavslut, jag har fan inte lärt mig att skjuta på konstgräs än. Det är ett skämt. Det brukar bli en skitträff, säger Rosenberg efter matchen.

Vad innebär det här för guldstriden?

– Att vi har släppt kontrollen, det var det jag pratade mycket om innan matchen. Det var upp till oss då, den situationen vill alla sitta i. Nu är det helt galet, fyra lag kan vara på samma poäng. Det gäller att vinna sina matcher.

Vilka ser du som favoriter?

– Jag ser oss själva som favoriter.

Hur känns det att inte ha kontrollen?

– Det är det sura, vi har inte haft det på många omgångar. Vi hade det inför denna, men vi tappade det. Det är surt så klart. Historiskt sett har vi inte fått med oss resultaten så många gånger här uppe som vi velat, de gångerna vi fått med oss det så har det inte varit rättvist.

Safari: ”Varför fan ska kolla på den?”

Nu återstår bara två matcher på säsongen för Malmö FF. Först hemma mot AIK och i den sista matchen borta mot Örebro SK. 

– Jag går ut med inställningen att vi ska vinna varje match, oavsett motstånd. Vad ska jag säga. Just nu känns det jävligt tråkigt bara, säger Behrang Safari.

Vad betyder det för guldracet tror du?

– Jag vet inte. Vi får se. Vi har två extremt viktiga matcher kvar.

Djurgården möter IFK Göteborg i morgon. Hur följer du den matchen?

– Jag följer inte alls. Jag får reda på resultatet efter. Jag brukar inte kolla.

Är man inte intresserad?

– Tror du inte att jag får reda på hur det går efter matchen? Det är ingenting jag kan påverka på under matchen. Varför fan ska jag sitta och kolla på den?