Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”De har behandlat mig som en råtta”

Rasmus Bengtsson efter förlustmatchen i Europa mot Vfl Wolfsburg.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Rasmus Bengtsson har hamnat längst ner i Jon Dahl Tomassons frysbox.

I en intervju med Aftonbladet riktar han nu hård kritik mot tränaren och mot klubbledningen.

– Jag har blivit behandlad som en råtta, säger Bengtsson till tidningen.

Under en presskonferens på fredagen svarade Tomasson på mittbackens tuffa utspel:

– Man är anställd av klubben och ingen är större än klubben.

I flera år har Rasmus Bengtsson rankats som en av allsvenskans bästa mittbackar. Under Jon Dahl Tomassons ledning har det däremot blivit minimalt med speltid då Anel Ahmedhodzic, Franz Brorsson och Lasse Nielsen gått före i kön.

Bengtsson har visserligen gått igenom en knäoperation, men den 21 september sa han att han varit redo för spel i fem veckor. 

Trots det har han bara fått sex minuters speltid under hösten.

För Aftonbladet berättar Bengtsson att han själv inte vet varför han hålls utanför spel. När guldet nu är säkrat väljer han att berätta om sina känslor och upplevelser. Att inte få speltid är en sak, att inte få tillräckligt öppna kort är ännu värre, tycker Bengtsson.

”Måste vara ärlig”

– Då känner jag att jag måste vara ärlig och inte bara gå runt och vara tyst och ta all skit. För jag tycker att de skött det extremt dåligt. Jag måste säga min sanning. Det är bara ren fakta. Jag får frågor i mataffären eller var jag än är om varför jag inte spelar. När jag inte vet själv är det frustrerande. Jag måste vara ärlig och säga att tränarna har varit fega mot mig och klubben har varit väldigt feg mot mig. Både klubben och Jon vet vad jag tycker och det har jag sagt till dem också, säger Bengtsson till tidningen.

Enligt Bengtsson är han inte ensam i truppen om att vara missnöjd med läget.

– Det är väldigt många spelare som haft problem med tränaren. Jag förstår alla de spelare som väljer att vara tysta och köra på för att inte sätta sig själva i problem. Om du inte gillar hans ledarskap men får spela så väljer du ändå att hålla tyst. Utan att nämna namn så är det fler som känner att de inte fått det de förtjänar. Vi snackar inte om spelminuter nu, för det handlar inte bara om det, utan hur man är som klubb och ledare.

Rasmus Bengtsson och MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tomasson: ”Ingen är större än klubben”

I samband med en pressträff under fredagen kommenterade Jon Dahl Tomassons de kritiska utspelen från Rasmus Bengtsson:

– Som människa vill man göra alla glada. Som fotbollstränare kan man aldrig lyckas göra alla glada. Vi har en stark trupp. Det kommer alltid vara spelare som inte är helt nöjda. Det finns tre konkurrenter som har gjort det riktigt bra. Franz, Anel och Lasse, säger han.  

– Jag sätter det bästa laget som möjligt på planen.

Rasmus Bengtsson menar att han inte fått någon förklaring till varför han blivit petad den sista tiden. Men Jon Dahl Tomasson säger att det inte stämmer. 

– Han har fått en förklaring. Han har varit olyckligt skadad och under tiden har tre andra spelare tagit chansen, den förklaringen har han också fått, säger MFF-tränaren, och tillägger: 

– Man är anställd av klubben och ingen är större än klubben, inte jag heller. 

Känner du att du kunde ha gjort något annorlunda?

– Nej, det tycker jag inte. Man har en trupp med spelare och någon har mer tur än andra. Någon har otur och blir skadad och någon annan tar chansen. Vi ska också hylla de som gjort det bra.

Kommer Rasmus ord innebära problem för honom?

– Det vet jag inte. Det är en fråga du får ta med klubben.