Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Rosenbergs nya CL-uppdrag

Tjuvkika på nya dokumentären om Markus Rosenberg
Karriären tog nyligen slut - men Markus Rosenberg fortsätter synas, nu senast i samband med Champions League-studion.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Ola Wenström är programledare i Champions League-studion och ser fram emot att dela bord med Markus Rosenberg.Foto: NENT GROUP

Markus Rosenberg gör comeback i tv-rutan.

Han blir stjärngäst i samband med tisdagskvällens Champions League-studio.

– Det ska verkligen bli intressant att höra hans syn på kvällens matcher och turneringen i stort, säger programledaren Ola Wenström.

Det är bråda dagar för Markus Rosenberg, trots att han lade skorna på hyllan och avslutade sin fotbollskarriär förra året. I dagarna släpptes en dokumentär om den ikoniska MFF-anfallaren - och på tisdagskvällen väntar tv-comeback i samband med Champions League-studion.

Rosenberg tar plats bredvid ordinarie studioexperter Erik Niva och Bojan Djordjic.

– Vi har haft Champions League sedan starten och går kväll in i vårt 28:e raka slutspel. Det är en sprakande tillställning och det ska bli trevligt att ha Rosenberg som gäst som har nära kopplingar till lagen som drar i gång det hela, säger Per Nunstedt, sportchef på NENT Group Sverige.

– Dokumentären om Mackan är en utmärkt kick off på vår omstart i Champions League. Det är ett nära porträtt av en lysande spelare och förebild när det handlar om svensk klubblagsfotboll, såväl i Sverige som i Europaspel, fortsätter Per Nunstedt.

Markus Rosenberg avslutade karriären i samband med bortavinsten mot FC Köpenhamn. Nu ska han medverka i TV, i samband med Champions League-studion. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”En egen nivå av storhet” 

Markus Rosenberg återvände till Malmö FF och den svenska fotbollen 2014. Det dröjde inte ens ett år - sedan sköt han ut klubben till Champions League. En bedrift som upprepades redan året efter.

I samband med Champions League-äventyret fick Rosenberg och hans MFF möta europeiska giganter som Juventus, Real Madrid och Paris Saint-Germain.  

– Markus är en ikonisk spelare inom svensk fotboll. Lite grann, utan några andra jämförelser, i samma fack som Torbjörn Nilsson och Kennedy Bakircioglü. Det vill säga vansinnigt stora i sin egen klubb, utan att göra lika stora avtryck i landslagen, säger programledaren Ola Wenström.

– I svensk klubblagsfotboll så har Markus nått en egen nivå av storhet, mycket tack vare det han åstadkommit i Europafotbollen. Flera av hans bästa prestationer har kommit just i Champions League. Det ska verkligen bli intressant att höra hans syn på kvällens matcher och turneringen i stort.

https://twitter.com/ViaplayFotboll/status/1229703814145507328

”När han pratar så lyssnar man”

På tisdagskvällen står dubbla matcher på sändningsschemat i Champions League. 

Dels Atletico Madrid mot Liverpool och dels Borussia Dortmund mot Paris-Saint Germain. 

– Markus har dessutom en alldeles speciell personlighet och aura som bygger på stor integritet, när han pratar så lyssnar man, säger Ola Wenström.

Sändningen startar klockan 20.00 på TV6 och Viaplay. 

Så vill Tomasson att Malmö FF ska spela