Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF värvar stjärnback från allsvenska rivalen

Eric Larsson har skrivit på för fyra år med Malmö FF. Foto: Malmö FF
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Eric Larsson är klar för Malmö FF.

Högerbacken från Gif Sundsvall har skrivit på ett fyraårskontrakt med de svenska mästarna.

– Eric Larsson är en skicklig offensiv ytterback, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

I går avslöjade Kvällsposten att MFF:s stjärnhögerback de senaste fyra säsongerna, Anton Tinnerholm vars kontrakt med Malmö går ut, är aktuell för bulgariska Levski Sofia.

Redan 6 oktober avslöjade Kvällsposten att Sundsvalls Eric Larsson skulle värvas in för att ta upp kampen med Andreas Vindheim om den lediga backplatsen.

Nu är det även officiellt.

Eric Larsson har skrivit på ett fyraårskontrakt med Malmö FF. 

"Känns fantastiskt"

– Jag har en energisk spelstil, ger alltid hundra procent för laget och gillar att fylla på offensivt. Det spelet tror jag att jag kommer att få ut mycket av i MFF. Det känns fantastiskt roligt och inspirerande att få dra på sig Malmötröjan, säger Eric Larsson till klubbens hemsida. 

Larsson är 26 år gammal och har den gångna säsongen stått för tre mål och fyra assister på 28 matcher (samtliga från start) för Sundsvall som räddade sitt allsvenska kontrakt genom att bortabesegra IFK Göteborg med 3–0 i seriens sista omgång, en match där Larsson spelade 90 minuter.

– Jag vet hur taggad man blir av att spela på Swedbank Stadion som motståndare och kan bara tänka mig hur det är att ha supportrarna i ryggen i stället för emot sig, säger, Larsson till mff.se

Nominerat till årets allsvenska back

Eric Larsson har totalt spelat 117 allsvenska matcher och var i år en av tre nominerade spelare till priset som bästa back i Allsvenskans Stora Pris, en kategori som Anton Tinnerholm till slut vann.

Malmö FF har sex spelare vars kontrakt går ut vid årsskiftet.

Bland dem har det meddelats att Magnus Wollf Eikrem och Anton Tinnerholm definitivt kommer att lämna, samtidigt pekar det mesta mot att även Jo Inge Berget lämnar klubben.

Med de båda mittfältarna Erdal Rakip och Oscar Lewicki har Malmö FF fört samtal om förlängningar men så väl Rakip som Lewicki har sagt att man vill avvakta.

Den sjätte spelaren med utgående kontrakt är mittbacken Felipe Carvalho, som rehabiliterar en avsliten hälsena. Carvalho har sagt att han gärna stannar i MFF, samtidigt har Östersund visat intresse för uruguayanen. Malmö FF har inte stängt dörren för en förlängning med Carvalho.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/928578068259770368

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!