Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är lagen som väntar om Malmö FF går vidare

Rosenberg: “Bästa matchen sen efter uppehållet”
Bnei Yehuda Tel Aviv mötte Helsingborgs IF och Erik Sundin i Europa League-kvalet 2011. Foto: BILDBYRÅN
Neftchi mot Inter i Europa League säsongen 2012/2013. Foto: BILDBYRÅN

Bnei Yehuda Tel Aviv eller Neftchi PFK från Azerbajdzjan i playoff.

En av dem blir sista hindret för Malmö FF på vägen mot gruppspel i Europa League – om MFF går vidare.

I potten där ligger över 50 miljoner svenska kronor.

Förra säsongens israeliska ligasexa och cupvinnare Bnei Yehuda från Tel Aviv är i förarsätet mot Neftchi PFK, ligatvåa från Azerbajdzjan.

Medan Malmö FF har med sig 3–0 till Bosnien/Hercegovina och returmötet med HSK Zrinjski så är läget helt jämnt inför kvällens match i Tel Aviv.

Första mötet på Bakcell Arena – en stadion som tar 11 000 åskådare men inte var fullsatt – slutade 2-2 sedan hemmalaget kvitterade efter försvarsstrul från Bnei Yehuda i den 97:e (!) matchminuten.

Israelerna tappade därmed en 2–0-ledning och men sett till att Neftchi PFK vann avsluten i förstamötet med 18–7 så är matchen på inget sätt över.

Dock är Bnei Yehuda favoriter och så länge matchen står 0–0 så är det till Tel Aviv Malmö FF får resa om man tar sig till playoff.

Neftchi i skuggan av Qarabag

Neftchi PFK står i Azerbajdzjan i skuggan av dominanten Qarabag FK som vunnit den inhemska ligan sex år i rad. 2013 spelade Neftchi gruppspel i Europa League då man på tre poäng slutade sist efter möten med Partizan Belgrad, Inter och Rubin Kazan.

Sedan dess har man inte varit riktig nära gruppspel. 2015 åkte Neftchi ut direkt mot Mladost Podgorica från Montenegro, 2016 mot makedonska Shkendija, 2017 nåddes inte Europaspel alls och i fjol åkte man direkt mot ungerska Ujpest.

Bnei Yehuda gör sitt sjätte försök i Europa.

Bästa säsongen är än så länge 2009 då man nådde playoff till Europa League men slogs via två gången 0–1 mot holländska PSV Eindhoven. Noterbart är att klubben 2011 slogs ut av Helsingborgs IF efter 1–0 hemma och 0–3 på Olympia samt att man de senaste sex åren nått kvalspel en enda gång.

Det var 2017 då besegrade slovakiska Trencin för att sedan slås ut av ryska storklubben Zenit Saint Petersburg.

Malmö FF är seedat i playoff och, om man tar sig dit, favorit mot vilket av det båda lagen som än väntar.