Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är de största hoten mot MFF

Sören Rieks.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Willian.Foto: TGSPhoto/REX
Eden Hazard.Foto: Nigel Keene, ProSports/REX

2018 gjorde Sören Rieks tio mål.

Under inledningen av 2019 räknar han med en betydligt mer tillbakadragen roll.

– Vi kan nog räkna med att få ett ganska stort defensivt ansvar, säger Rieks.

När Uwe Rösler tog över Malmö FF i somras skolade han direkt om Sören Rieks från anfallare och mittfältare till wingback.

– Han sa att han ville testa mig som wingback i en träningsmatch där i början och det gick riktigt bra så efter det har det bara rullat på. Det svåraste har varit i Europa-matcherna där man har utmanats mer. I allsvenskan hamnar jag ofta i en offensiv roll. Där kontrollerar vi ofta matcherna, säger Rieks.

Uwe Rösler och Sören Rieks.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

När Malmö FF nu ska möta Chelsea räknar Rieks med att han själv, och Andreas Vindheim eller Eric Larsson på hägerkanten, kommer få ännu mer tillbakadragna roller än tidigare.

– Eden Hazard gör skillnad i de flesta matcherna för Chelsea. Men de har ju Willian och Pedro på kanterna. Det är också spelare som kan avgöra matchen på egen hand.

Hur redo är du?

– Man hinner nog aldrig bli hundra procent redo för en match mot Chelsea så här tidigt på säsongen. Men formen känns bra och vi har tryckt på hårt de första veckorna.

Rieks är United-supporter

Har du under din karriär trott att du skulle nå så långt som att möta Chelsea i en sextondelsfinal i Europa League?

– Man har alltid hoppats på att få de här matcherna. Men tittar man på de lag jag spelat med hittills så har ju inte chanserna varit så stora. Det var en av anledningarna till att jag valde Malmö, att få chansen att uppfylla drömmen om att spela de här matcherna. Jag ser väldigt mycket fram emot det. Vi möter toppen i Premier League, ett lag som är kanske topp tio i världen.

Finns det ens en liten chans att ni ska kunna rubba dem?

– Fotboll är speciellt. Först och främst måste vi få ett bra resultat hemma så att vi har någon chans i returmatchen. Får vi ett kryss eller 1-0-vinst så får vi ännu mer tro på det. Det hade varit optimalt.

Hur bra koll har du på Chelsea?

– Jag har tittat på dem en hel del genom åren, men nu har jag ju två barn och en fru. Det gör kanske att man inte tittar på lika mycket fotboll längre. Jag är United-supporter sedan barnsben så jag har tittat mycket på Premier League.

Rieks: ”Blivit mer stabil”

Hur nöjd är du med din utveckling sen du kom till Malmö?

– Jag tycker framför allt att jag blivit mer stabil. Det tog lite tid för mig att få en roll som jag är bekväm med. I början fungerade det i vissa matcher och i andra inte.

– Europamatcherna har utvecklat mitt spel. Man måste vara snabbare i tanken och göra smartare val. Det ska bli roligt att mäta sig med de bästa spelarna nu igen.