Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURESFoto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
 Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

"Han ville väl känna på hur det är att vinna..."

Publicerad

Carlos Strandberg nobbade AIK och Häcken för Malmö FF.

Fullt förståeligt, tycker anfallspartnern Pawel Cibicki.

– Han ville väl känna på det hur det är att vinna något även i Sverige, säger Cibicki.

I U21-landslaget bildade de anfallspar. Nu har Pawel Cibicki och Carlos Strandberg återförenats i Malmö FF.

Strandberg är inte tillgänglig för matchen mot Kalmar FF men därefter kan han placeras bredvid Cibicki i startelvan.

– Det är en klassvärvning. En bra fotbollsspelare som är ung men som ändå har rutin efter sina år utomlands. Stark och snabb i djupet. Det är enkelt att spela med honom, säger Cibicki.

Cibicki trivs med Strandberg

Med tanke på att Markus Rosenberg aviserat att han troligtvis slutar efter den här säsongen kan Cibicki och Strandberg mycket väl vara det anfallspar som är tilltänkt att hantera MFF:s offensiv från 2018 och framåt.

– Vi spelar bra ihop. Vi känner varandra bra och har spelat många matcher tillsammans nu. Det känns som att vi har hittat varandra. Det är skönt att han kommer hit och får en nytändning. Han kommer göra många mål för oss, säger Cibicki.

Vibicki och Strandberg spelade tillsammans i U21-EM.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Hur blir rollfördelningen när ni spelar tillsammans?

– Vi kan båda gå i djupet även om han är en bättre targetspelare som man kan lägga upp bollarna på. Han är stark och håller emot så att jag kan komma in där runt honom. Det har funkat bra.

Svårt att ersätta Rosenberg

Hur mycket bidrog du till att Strandberg valde MFF?

– Jag vet inte. Men vi snackade om det innan. Han hade lite frågor och jag svarade. Jag sa att det är ett lag som alltid vinner. Han vill vara i ett sånt lag. Vi vinner ju alltid så det är klart att han vill komma hit.

Kan han ersätta Rosenberg nästa år?

– Det är svårt att ersätta Mackan. Du ser själv vad han har gjort för MFF. Det kommer bli svårt att ersätta honom men vi kommer lösa det på något sätt. Det finns många bra fotbollsspelare här. Det kanske inte kommer ge effekt direkt men sakta men säkert kommer det bli bra.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag