Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Han snackar mycket – och han spelar fult”

Anel Ahmedhodzic jublar mot Helsingborg. Ny chans på söndag mot Göteborg?Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Pontus Wernbloom. Inte helt nöjd i Borås mot Elfsborg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Malmö FF mot IFK Göteborg i ett klassikermöte på söndag.

Men också MFF:s 21 åriga mittbacksstjärnskott Anel Ahmedhodzic one-on-one mot IFK:s rutinerade Pontus Wernbloom, 34.

– Jag har koll på att Pontus Wernbloom snackar mycket. Jag har koll på att han spelar fult. Jag har koll på att hans bästa position inte är anfallare, säger Ahmedhodzic.

Malmö FF föll tungt på Tele 2 mot Djurgården måndags sedan 2–0 blivit 2–3 på matchens sista tio minuter.

Men den allsvenska serieledningen är alltjämt åtta poäng och söndagens möte med IFK Göteborg är en ny chans för MFF att ta ännu ett stort steg mot SM-guldet 2020.

En stor del i den framgången är mittbacken Anel Ahmedhodzic som i fjol var utlånad till danska Hobro, men nu en given nyckelspelare och hyllar tränaren Jon Dahl Tomasson för utvecklingen 2020.

– Jag växer! Jag växer vecka för vecka och har ett bra snack med Jon. Det har hjälpt mig riktigt mycket och det är tack vare honom jag är där jag är nu. Att jag har fått göra landslagsdebut och fått visa upp mig så här mycket. Det är tack vare att han tror på mig.

– Så fort jag fick förtroendet kände jag att jag kommer att betala tillbaka det här.

Det har gått väldigt fort för dig. Given i MFF:s startelva, landslagsdebut för Bosnien, Malmös bästa mot Granada i playoff till Europa League. Hur länge är du kvar i allsvenskan?

 – Jag trodde faktiskt att jag skulle få läsa mer rykten om det. Men det är bra att det inte har varit så mycket. Jag har själv sagt till Mackan (Markus Rosenberg, agent) att jag inte vill höra något sådant snack. Om det händer något vill jag höra det efter säsongen. 

– Jag vill lägga all fokus på planen. Jag vill bara fokusera på MFF. Jag älskar det här och om det blir en flytt så kommer det vara för att det kommit något riktigt bra.

I somras ryktades det om att en rysk klubb ville värva Ahmedhodzic. Mittbacken själv nåddes aldrig om några konkreta uppgifter kring det.

– Det är klart att det kommer bli rykten när man är 21 år gammal och spelar bra. Det är naturligt.

Ni möter IFK Göteborg på söndag, vad betyder den matchen efter förlusten mot Djurgården?

– Den är jäkligt viktig. Det är sex matcher kvar och vi leder med några poäng. Men vi kommer verkligen att få gå ut på söndag och ge allt vi har för att vinna.

MFF förlorade cupfinalen mot IFK Göteborg tidigare i år. Sedan dess har Poya Asbaghi fått sparken och en rad rutinerade spelare värvats in.

Vill inte flippa ur på Wernbloom

Anel Ahmedhodzic och MFF kommer ägna en del av veckan att läsa in sig på det nya IFK.

– Jag har koll på att Pontus Wernbloom snackar mycket. Jag har koll på att han spelar fult. Jag har koll på att hans bästa position inte är anfallare. Han är defensiv mittfältare, va? Kanske Robin Söder spelar också. Det blir kul, säger Ahmedhodzic som är lite förvånad över Wernblooms positionsflytt.

– Det är konstigt när man är så gammal att man går från defensivt mittfältare till anfallare. Men i fotboll kan allt hända.

Videoklippet från helgens möte mellan IFK Göteborg och AIK där Pontus Wernbloom anklagade Henok Goitom för att fejka smärta blev viralt. Och nådde även Anel Ahmedhodzic.

– Det var ett roligt klipp.

Hur kommer du agera på söndag, snackar du emot Wernbloom?

– Det är viktigt att hålla sitt huvud lugnt så man inte flippar ur. Det är klart det kommer komma lite hets, men det är så fotbollen är.

Är det mindre provokationer genom snack nu när det inte är publik och det hörs tydligt vad som sägs?

– Jag tror att när publiken är på plats och de skriker så triggas man i gång, man blir mer hetsig och det blir mer provaktioner. Men det är en bra känsla tycker jag, jag saknar den delen av spelet som publiken ger när de går i gång. Det är mäktigt.

”Bjärsmyr spelar också fult”

På IFK Göteborgs andra rutinerade värvningar – som Jakob Johansson, Sebastian Eriksson och Mattias Bjärsmyr – har Ahmedhodzic mindre koll.

– Bjärsmyr... Det är han som också spelar fult tror jag. Han är mittback, va? Han snackar mycket också. Men det gör de allihop i Göteborg.

Spelmässigt förväntar sig Anel Ahmedhodzic också ett annat IFK Göteborg än innan tränarbyte och värvningar.

– Jag känner Rolle (Roland Nilsson), jag har en liten aning om hur jag tror han kommer att spela. Vi får analysera dem efter att han kom dit för det är inte samma Göteborg som vi mötte i cupfinalen.

Sex matcher kvar, efter det som hände mot Djurgården i Stockholm, finns det tvivel i MFF?

– Nej. Alla är revanschsugna, alla vill verkligen ut och kötta. Ut och riva ner motståndet. Vi leder fortfarande ligan och ska hålla undan, säger Anel Ahmedhodzic.

 

Kungarnas klubbar i allsvenskan

De har haft flest skyttekungar av alla