Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hade tänkt att jag inte skulle jubla”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS FORNGREN / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF var på väg mot sin första bortaseger för säsongen. 

Men precis i slutet sänktes de. 

AFC Eskilstuna fixade 1-1 genom den förre HIF-spelaren Gustav Jarl.

– Det är lite flyt, jag kan ju inte nicka egentligen, säger han efter matchen.

Det var en relativt chansfattig match mellan AFC och HIF på Tunavallen. I den 53:e minuten fick bortalaget en frispark strax utanför offensivt straffområdet och den isländske anfallaren Andri Rúnar Bjarnason stegade upp för att skjuta.

Bollen gick genom muren och Igor Levchenko i AFC:s mål kunde bara se på när den åkte in i nätet bakom honom. 

– Jag såg att målvakten stod i mitten och var redo att gå åt vänster, så det var enkelt att bestämma sig för att skjuta åt andra hållet, säger Bjarnason efter matchen.

Ingen var kung på plan - då klev Jarl fram

Tempot fortsatte därefter att vara lågt och det var få farliga lägen eller heta dueller.

Med bara några få minuter kvar till full tid slog AFC ett inlägg in i boxen och där dök förre HIF-spelaren Gustav Jarl upp. Jarl nådde högst i nickduellen och skallade in kvitteringen för AFC. 

– Det är lite flyt, jag kan ju inte nicka egentligen. Bollen tog i huvudet och gick in och det känns som att jag skulle göra mål i dag. Jag hade den känslan, säger Jarl.

Var kom den känslan från?

– Nej men åtta år i klubben, ett ganska abrupt slut och att man är i ganska bra form nu. Så är det något tillfälle man ska göra mål på HIF så var det väl i dag. 

Jarl medger att han egentligen inte hade tänkt fira vid ett eventuellt mål, men att han inte riktigt kunde hålla sig.

– Jag hade egentligen tänkt att jag inte skulle jubla om det var så att jag gjorde mål. Men det var några minuter för nära slutsignalen, lite för pressat läge för att kunna trycka tillbaka de känslorna. Jag hoppas att ingen tog illa vid sig, säger han.

– Jag hoppas ju att det ska gå bra för HIF också, så det är inte det. Men nu är jag i Eskilstuna och det är viktigt att vi tar våra poäng. Jag tror att HIF klarar sig ändå så jag tror att det var viktigare för oss än för dem att ta poäng här.  

Bjarnason: ”Vi är inte oroliga”

Med en tredjedel av allsvenskan spelad har HIF samlat på sig nio poäng och inte en enda bortaseger. 

– Vi har inte fått in rytmen i bortamatcherna än, men man kan se att vi ha förbättrat oss i alla fall. Jag är inte så orolig, vi är inte oroliga som lag heller. Vi har varit bra i vissa matcher vi förlorat och haft lite otur, men man kan inte tänka för mycket på det för då hamnar fokus helt fel. 

Är det inte svårt att inte tänka på det? 

– Jo, men en av de bästa sakerna med att ha ett rutinerat lag är att vi har flera erfarna spelare i laget som har varit med om alla möjliga upp- och nedgångar och deras erfarenheter hjälper oss.