Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han lämnar allsvenskan med omedelbar verkan

Allsvenska juryn: ”Blåvitt måste överge allt”
Anders Randrup lämnar Helsingborgs IF.
Randrup har spelat sin sista match för klubben.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF och Anders Randrup river sitt kontrakt.

Ytterbacken lämnar klubben med omedelbar verkan.

– Jag önskar hela HIF stort lycka till och är säker på att laget avslutar säsongen starkt, säger 32-åringen, i ett pressmeddelande.

På planen kämpar Helsingborgs IF för att hålla sig kvar i allsvenskan där laget ligger på kvalplats efter 18 spelade omgångar.

Samtidigt brottas föreningen med att få ihop ekonomin, något som försvåras på grund av coronapandemin.

Nu meddelar HIF att kontraktet med Anders Randrup bryts. Den danska högerbackens avtal sträckte sig till slutet av säsongen men parterna är överens om att inte fortsätta samarbetet.

Randrup lämnar för ett annat HIF

Randrup har tillhört Helsingborgs IF i två och ett halvt år. Han har under den tiden spelat 60 tävlingsmatcher för klubben. Den här säsongen har det dock bara blivit sex 90-minutersmatcher för ytterbacken.

– Jag är oerhört glad och stolt över att ha fått spela och tillhöra HIF. Jag har träffat många trevliga människor och många jag ser som kompisar. Tyvärr lever vi i en speciell tid där fotboll spelas utan supportrar på läktarna, dem hade jag särskilt gärna ha spelat inför en sista gång, säger Randrup i ett pressmeddelande.

Karriären för Randrup fortsätter nu i ett annat HIF, nämligen danska Hvidovre, rapporterar hvidovreavisen.dk.