Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han blir MFF:s nya ordförande

Anders Pålsson, tvåa från höger, är tillförordnad ordförande i Malmö FF. Foto: BILDBYRÅN
Håkan Jeppsson Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Efter Håkan Jeppssons tragiska bortgång blir Anders Pålsson tillförordnad ordförande i Malmö FF.

Det meddelar klubben efter fredagens styrelsemöte.

– Malmö FF är i djup sorg. Det är en oerhört tragisk situation som vi nu måste förhålla oss till på bästa sätt. Alla inom föreningen är fast beslutsamma om att fortsätta arbetet i Håkan Jeppssons anda, säger Anders Pålsson till hemsidan.

Under fredagen kom det tragiska beskedet att Malmö FF:s ordförande Håkan Jeppsson hastigt gått bort i en ålder av 57 år.

Håkan Jeppsson var ordförande för Malmö FF från 2010 till 2018. Innan dess satt han i styrelsen under sex år.

Under fredagen höll Malmö FF:s styrelse ett extrainkallat sammanträde. Där beslutades det att Anders Pålsson blir tillförordnad ordförande fram till årsmötet den 1 mars 2019.

– Håkan Jeppsson var en oerhört engagerad och driven person som förändrade föreningen på ett genomgripande sätt. Som person minns vi alla Håkan som en varm och trevlig människa som var omtyckt i föreningen, säger Anders Pålsson, tillförordnad ordförande, till klubbens hemsida.

Invald i styrelsen sedan 2010

Anders Pålsson har en bakgrund som bland annat VD och koncernchef för Hilding Anders. Han har också varit ungdomsspelare och ungdomstränare i MFF och valdes in i MFF:s styrelse 2010 – samma år som Håkan Jeppsson tillträdde som ordförande.

– Malmö FF är i djup sorg. Det är en oerhört tragisk situation som vi nu måste förhålla oss till på bästa sätt. Alla inom föreningen är fast beslutsamma om att fortsätta arbetet i Håkan Jeppssons anda, säger Anders Pålsson.

– Föreningen är välskött och står på solid grund. Styrelsen har lång erfarenhet, hög kompetens och kommer att fortsätta att utveckla föreningen enligt den strategi som är lagd.

Malmö FF meddelar samtidigt att det planerade medlemsmöte som skulle ha hållits den 10 december flyttas fram till måndagen den 14 januari.