Lasse Nielsen blev utvisad mot Hammarby. Foto: C MoreLasse Nielsen blev utvisad mot Hammarby. Foto: C More
Lasse Nielsen blev utvisad mot Hammarby. Foto: C More
Nielsen fäller Andersen. Foto: C MoreNielsen fäller Andersen. Foto: C More
Nielsen fäller Andersen. Foto: C More

Han ber om ursäkt: ”Jag svek mitt lag”

Publicerad

Lasse Nielsen åkte ut och två minuter senare hade Hammarby avgjort. 

Nu ber Malmömittbacken om ursäkt. 

– Jag svek laget, säger han. 

Trots tre raka förluster i bagaget kom Malmö FF till Tele 2 arena och skakade om seriesuveränerna Hammarby. Sören Rieks gav MFF ledningen i den första halvleken och även om Hammarby kvitterade så såg Malmö till att hålla fast i taktpinnen. 

Direkt i starten av den andra halvleken tryckte Mattias Svanberg in 2-1. 

Men sen föll Malmö ihop. Bajen kvitterade med 25 minuter kvar och bara tre minuter senare drog Lasse Nielsen på sig sitt andra gula kort för dagen. 

Nielsens ursäkt: "Jag tar på mig det här"

Två minuter senare höll sig Pa Dibba framme och avgjorde matchen med sitt 3-2-mål. 

Nielsen var väldigt besviken efteråt. 

– Det här var skit. Vi var bättre men det är inte tillräckligt bra när vi släpper in tre mål. Därför förlorar vi. Vi måste försvara bättre på fasta situationer, säger han. 

Vad säger du om ditt röda kort?

– Det är väl okej. Han kan nog ge mig det andra kortet. Det är domarens beslut men han kunde ta det.

Vad känner du när du går ut från planen?

– Det var tomt. Det kändes skit. Jag svek laget. Jag gick ut och såg Bajen göra mål direkt. Jag får ta på mig det här.

Nielsen: Så ska vi vända på det här

Nielsen känner dock att den här matchen var ett fall framåt. Och han tror att prestationer som denna är ett måste för att Malmö ska resa sig. 

– Vi ska göra som vi gjorde i dag. Vi måste göra bättre ifrån oss defensivt, de flesta saker vi gjorde i dag var bra. Men vi måste fokusera på det positiva.

Hur var stämningen bland spelarna nu?

– Som jag sa. Vi gjorde det bra, men när vi förlorar är känslan dålig. Vi var skit mot Trelleborg och det var en enorm besvikelse. Insatsen var okej men vi var inte tillräckligt bra i straffområdet.

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag