Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Svarar kross-utspelet: "Skulle inte gjort så"

Publicerad

Kingsley Sarfo vill krossa Hammarby på söndag. 

Nu svarar Hammarby på piken.

– Tack för tändvätskan, vi möts på Swedbank, svarar Jiloan Hamad.

Malmö FF har tagit en poäng på de senaste tre omgångarna. Närmast ställs MFF mot nian Hammarby på hemmaplan och jakten på en seger har intensifierats. När Kvällsposten träffade Kingsley Sarfo under tisdagen var mittfältaren övertygad om att hans lag kommer vinna matchen.

– Vi ska krossa dem, sa Sarfo kort men bestämt.

Svarar Sarfo

I Hammarby-lägret tar man uttalandet med en klackspark. Tidigare Malmö FF-kaptenen Jiloan Hamad menar att Sarfos pik snarare tänder laget lite extra inför drabbningen på söndag.

– Sarfo får säga vad han vill. Men jag skulle inte gjort sådana uttalanden för det kommer vi bara använda som tändvätska inför matchen. Jag har gjort sådana uttalanden själv tidigare, men då har jag alltid fått äta upp mina ord, säger Hamad när SportExpressen träffar honom på onsdagen.

Ni taggar bara till av Sarfos snack här?

– Jag vet bättre och i stället vänder jag på det. Tack Sarfo, du har taggat oss ännu mer. Tack för tändvätskan, vi möts på Swedbank, svarar Hamad.

"Blir speciellt att återvända"

Matchen är också speciell för Johan Wiland som återvänder till Swedbank stadion för första gången sedan flytten från MFF till Hammarby.

– Det blir speciellt att återvända, så är det alltid. Det var samma sak när jag var i MFF och skulle möta Elfsborg på bortaplan där jag spenderat nästan tio år. Den här gången är det väldigt tätt inpå övergången, därför blir det lite extra speciellt, säger Wiland.

Vilka känslor väcks inom dig?

– Jag ska bara försöka tänka på mitt och hålla fokus. Jag vill hjälpa Hammarby att vinna matchen. Vi får se vilket mottagande det blir, jag hoppas på ett positivt, men jag förstår dem som kanske inte tycker det. 

Hur ser du på MFF med deras formsvacka?

– De har haft några matcher där de inte fått poäng och inte vunnit. Men det kan gå fort också. För oss gäller det att göra jobbet för att ha en chans att vinna. Vi behöver våga spela jämfört med vad vi gjorde mot AIK, det gäller att stå upp och kriga, säger målvakten.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag