Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Halmstads BK värvar isländsk landslagsman

Igor Krulj har knutit till sig islänningen Höskuldur Gunnlaugsson. Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN
Tanken är att nyförvärvet ska vara spelklart till matchen mot Jönköping. HBK kryssade i sin senaste match mot Östersund. Foto: ROBERT HENRIKSSON / TT NYHETSBYRÅN

Igor Krulj var inne på det efter krysset mot Östersund.

I dag blev det officiellt –  islänningen Höskuldur Gunnlaugsson är klar för Halmstads BK.

– Det är högre tempo i den svenska ligan än i den isländska, och överlag är det bättre spelare i alla lag, säger nyförvärvet till Hallandsposten

Som Kvällsposten tidigare skrivit var islänningens påskrift endast formalia. HBK och Gunnlaugsson var överens redan i helgen och övergången var tänkt att presenteras under måndagen.

Så blev det också. 

Gunnlaugsson kommer från den isländska klubben Breidablik, där han fick sitt stora genombrott 2015, och blev det året utsedd till ligans bästa unga spelare. Redan då hade han svenska ögon på sig, och var inför förra säsongen nära en övergång till Hammarby.

Nu blir det i stället Halmstad och Örjans vall för den snart 23–årige islänningen som har meriter från U21–landslaget. 

Så här säger Höskuldur Gunnlaugsson om sin nya klubb:

– Utifrån vad jag har sett så vill laget spela bra fotboll, genom att hålla bollen på marken och förflytta den bra. Det saknas bara fler poäng.

– Jag känner mig i bra form. Jag behöver bara lära känna mina lagkamrater och deras sätt att spela fotboll. Det viktigaste nu är att kunna anpassa sig så fort som möjligt. Det är högre tempo i den svenska ligan än i den isländska, och överlag är det bättre spelare i alla lag.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!