Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad utslaget: ”Vi blir passiva...”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Halmstads BK fick se sig besegrat borta mot AIK.

Trots 1-1 en bit i andra halvlek förlorade HBK.

Detta efter att Kristoffer Olsson och Rasmus Lindkvist avgjort.

– AIK är välförtjänta gruppsegrare, säger Igor Krulj.

Halmstads BK har två starka matcher bakom sig i svenska cupen. På söndagen ställdes man borta mot AIK i en ren gruppfinal och seger krävdes för vidare avancemang.

Men laget fick en tung start. Redan i den femte minuten placerade Tarik Elyounoussi in 1-0 på straff, detta efter att Henok Goitom dragits ned i straffområdet.

Resultatet stod sig till paus och det var först i den andra halvleken som det tände till rejält. AIK tappade spelövertaget och HBK kunde ta sig in i matchen allt mer. 

Föll trots kvittering

Gabriel Gudmundsson fälldes av Per Karlsson i den 58:e minuten och Pontus Silfwer gjorde inga misstag när han satte 1-1 med en säker straff i högra krysset.

Trots fint spel av HBK lyckades man inte stå emot AIK:s offensiv. Elyounoussi utnyttjade en kontring på bästa sätt och spelade senare fram Kristoffer Olsson som placerade in 2-1 bakom Malkolm Nilsson.

Och i den 88:e minuten fastställde Rasmus Lindkvist slutresultatet till 3-1 efter att ha petat in bollen i öppet mål.

Krulj: "Tog fler risker"

Igor Krulj efter matchen:

– AIK är välförtjänta gruppsegrare. Vi blir passiva i vårt försvarsspel i början, men senare börjar vi äta oss in i matchen efter 20 minuter i första halvlek, säger Krulj.

–I den andra halvleken får vi AIK att bryta av deras mönster. Vi jobbar vidare och får en straff. Vi var tvungna att vinna, därför balanserade om laget och tog fler risker. Det öppnade upp ytor för AIK:s offensiva pjäser.

Hur känns det att ha Johan Oremo tillbaka?

– Johan är tillbaka och det är viktigt att ha han här. Han har kämpat hårt i sin rehab. Det är jäkligt viktigt. 

Oremo: "Roligt att få spela"

Johan Oremo om att vara tillbaka efter sex månaders skadefrånvaro:

– Det är roligt att äntligen få vara på planen igen, säger Oremo.

Hur har det varit?

– Det är som alla rehabperioder, tufft men det är ett jobb som måste göras. Jag gjorde det samtidigt som Ivo Pekalski och vi har dragit ett stort lass tillsammans. Det har gått fort och rehaben har svarat otroligt bra, säger han.

– Jag hade inga problem med knäna när jag kom in. Det gick jättebra. Nu vill jag ha mer speltid och försöka bevisa på träningarna att jag ska spela. Sedan är det upp till Igor att ta ut laget. Vi har ett ungt lag och sätter vi bara spelet kommer det nog gå bra i år. Vi vill komma tillbaka direkt till allsvenskan.

Hur tycker du konkurrensen står sig med övriga förmodade topplag i superettan?

– Det är många lag som rustat. Det finns inga enkla matcher. Helsingborg har rustat bra och Gais vinner sin grupp i svenska cupen, det finns många jättebra lag. Vi får se om vi är upp för den utmaningen helt enkelt.