Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Halmstad nobbade förre City-stjärnan

Foto: PAUL GREENWOOD/BPI/REX / PAUL GREENWOOD/BPI/REX REX FEATURES
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Halmstad erbjöds nyligen den förre Manchester City-anfallaren Wilfried Bony.

Svaret? Nej, tack.

– Det var ingen idé, säger managern Magnus Haglund till Fotbollskanalen.

Marek Hamsiks övergång till IFK Göteborg kan väl knappast ha undgått någon fotbollsintresserad i Sverige.

Med tanke på rådande situation finns det dock fler etablerade spelare där ute som är på jakt efter ny klubb och där allsvenskan plötsligt blivit en attraktiv destination med tanke på att vårt transferfönster fortfarande är öppet.

Ett av namnen där ute: Wilfried Bony.

Nyligen hörde ivorianens agent av sig till allsvenska nykomlingen Halmstad. Men klubben tackade nej.

Han menar att det generellt sett kommit in fler förfrågningar än vanligt den här vintern. 

- Väldigt mycket, otroligt mycket (erbjudanden om spelare). Det är fler etablerade storspelare än tidigare. Marek Hamsik, som kom till IFK, har följts av Bony, som vi fått erbjudanden om. Det är sådana spelare som har blivit över i vinterfönstret och bjudits ut till svenska klubbar. Det är märkligt, säger HBK:s manager Magnus Haglund till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Det var inte aktuellt för oss, så det var ingen idé.

Halmstad nobbade Wilfried Bony

Wilfried Bony, 32, har representerat Manchester City, Swansea och Stoke i det engelska ligasystemet men har de senaste åren spelat sin fotboll i Qatar och Saudiarabien.

Magnus Haglund poängterar att anfallaren, som gjort runt 60 landskamper för Elfenbenskusten, absolut sticker ut bland namnen som erbjudits klubben. Och att det aldrig kom så långt att parterna började diskutera något eventuellt kontrakt.

På frågan om Halmstad är intresserat av den typen av spelare svarar han:

– Det är helt beroende av behov och från fall till fall. Det är om det är en position som man känner att man behöver förstärka och om prisbilden och kvaliteten är tilltalande. Det är så det är.