Halmstad nära kval efter misskavalkad

Sadat Karim nickade i stolpen.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Akinkunmi Amoo.
Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Chans på chans på chans.

Men Halmstad lyckades inte sätta bollen mot Hammarby när målvakten Oliver Dovin klev fram.

Det gör att kvalplatsen är nära för Halmstad.

Degerfors utklassade IFK Norrköping och satte hård press på Halmstad i kampen om att undvika kval till superettan.

Halmstad tog emot Hammarby på Örjans vall ett par timmar efter Degerfors seger och det var ett hemmalag som gick för ledningsmålet i den första halvleken.

Emil Tot Wikström slog ett inlägg som studsade ut via ribban och bollen dansade framför Hammarbys mål vid flera röriga situationer i straffområdet.

I den andra halvleken var Sadat Karim ännu närmare när han nickade i stolpen och Marcus Antonsson trodde att han hade gjort det avgörande målet med en kvart kvar. Men efter den perfekta nicken som seglade in i mål höjde linjemannen flaggan eftersom Antonsson stod i offsideposition.

Halmstad träffade stolpen

Hammarby hade svårt att skapa målchanser men Darijan Bojanic ändrade på det när han prickade ribban. 

I stället för mål blev det dock ännu mer Halmstad och ännu ett jätteläge följdes upp av rop på hands när Mads Fenger blockerade bollen i straffområdet.

En frispark precis utanför straffområdet från Amir Al-Ammari blev Halmstads näst sista chans innan Alexander Johansson kom fri under tilläggstiden. Oliver Dovin gjorde sig dock stor och räddade friläget.

”Skapar tillräckligt”

– Jag tycker vi gör en rätt så stark match igen. De skapar rätt så lite på oss och vi håller tätt. Sedan skapar vi tillräckligt för att vinna matchen, säger Halmstads lagkapten Andreas Johansson till Discovery Plus.

0-0 i matchen gör att Halmstad har lika många poäng som Degerfors med en match kvar att spela. Skillnaden för lagen är dock att Degerfors möter Östersund i sista matchen och att Halmstad spelar borta mot Malmö FF.

– Vi måste göra vårt jobb där nere. Det är en oerhört tuff match, säger Andreas Johansson till Discovery Plus.

Se fler höjdpunkter från allsvenskan