Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Håller med om att jag är bättre än någonsin”

Franz Brorssons fotbollsliv leker igen.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Franz Brorsson har svarat för en smått sensationell comeback i MFF. 

Han hyllades stort av kapten Anders Christiansen efter avancemanget mot Cracaovia och tycker själv att han steppat upp sedan utlåningen från Esbjerg.
– Jag håller med om jag är bättre än någonsin, säger Brorsson.

Det var i vintras som Franz Brorsson lånades ut till danska Esbjerg. Konkurrensen med Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen och Anel Ahmedhodzic tycktes för hård - men så här ett drygt halvår senare är det Brorsson som regerar i mittlåset.

Sedan han återvände i juli månad har Brorsson varit ordinarie i elvan och svarat för flera viktiga insatser. En smått sensationell comeback kan tyckas. Han var avstängd mot Örebro i torsdags och fick från tv-soffan hemma i Skåne se sitt MFF släppa in tre mål i förlustmatchen.

Mot AIK under söndagen väntas Brorsson kliva in från start igen. För Kvällsposten berättar han om hemligheten bakom sin succé.

– Planen i Danmark var hela tiden att jag skulle komma tillbaka starkare än någonsin till MFF och jag la ner sjukt mycket extratid i Esbjerg - detta trots att jag inte spelade mycket sista månaden. Jag gjorde det för att komma tillbaka i toppform till MFF och att jag skulle ha de bästa fysiska förutsättningarna. Jag löpte mycket extra på egen hand och jag såg verkligen till att kroppen skulle vara redo för att spela i Malmö igen. Jag kom tillbaka i hundraprocentig fysisk form och min plan gick i lås kan man väl säga, säger Brorsson med ett leende. 

”Kör vårt eget race – kvittar vilka vi möter” 

Efter avancemanget mot Cracovia i Europa League-kvalets första runda öste kapten Anders Christiansen beröm över mittbacken och menade att detta är den bästa versionen av Brorsson som han sett i MFF. Är 24-åringen rentav bättre än någonsin?

– Ja men det skulle jag nog säga. Ja, jag håller med om att jag är bättre än någonsin. Absolut. 

På tal om Cravocia sades det på förhand att det var ett mardrömsmotstånd för er, men ni städade av den matchen rätt lätt. Överskattades polackerna något?

– Jag vet inte. Vi gjorde det väl bra, men jag tycker inte att vi var överdrivet bra. Det är svårt att veta på förhand. Vissa säger att vi bara ska gå vidare, andra säger att det blir tufft. Men vi kör vårt eget race. Vi ska ju ändå vidare varje år i Europa League så det kvittar egentligen vilka vi möter. Vi ska kunna slå ut alla lag. 

Brorsson förbereder sig på det värsta 

MFF drabbar samman med ungerska Honved på torsdag i Europa League-kvalet. Enkelmötet spelas i Budapest. Brorsson var med och åkte ur mot ungerska Vidi i Champions League-kvalet för två år sedan och förbereder sig nu på det värsta.

– Vi vet inte hur gräset kommer vara, men jag minns ju planen vi spelade på för två år sedan och den var inte bra så vi får ställa in oss på att den kan vara dålig nu också. Det blir nog en tuff match och säkert inget skönlir. Vi hade tur som fick hemmaplan mot Cracovia och går vi vidare mot ungrarna får vi hemmaplan i tredje rundan. Eftersom det bara är ett möte gäller det verkligen att vi spelar på topp!