Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hallenius utbuad: ”Kanske tycker att jag är en idiot”

Hallenius. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
David Boysen. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Linus Hallenius var på väg att sänka sitt gamla lag.

Då klev nyförvärvet David Boysen fram och räddade Helsingborgs IF.

– Det var ett och ett halvt års frustration som kom ut. Det var en skön känsla, säger Boysen.

Linus Hallenius hade ett tungt år i Helsingborgs IF under Henrik Larssons ledning 2016.

I sin återkomst på Olympia på torsdagskvällen blev han utbuad – och sköt upp Sundsvall i ledning med 1-0.

Han värvades av HIF i januari 2016 och skrev på ett treårskontrakt med men efter en säsong, som slutade med degradering till superettan, bestämde sig parterna för att gå skilda vägar.

Hallenius flyttade hem till Sundsvall och blev lagets viktigaste spelare i allsvenskan samtidigt som Helsingborgs IF tvingades starta om i superettan.

Med HIF tillbaka i högsta serien har Hallenius nu fått komma tillbaka till Olympia som motståndare.

– Jätteroligt. Mattan är fantastisk och arena har blivit en av de bästa i Sverige. Det var ju inte så när jag var här. Jag har bara gott att säga om Helsingborg, jag tycker det är kul att de är tillbaka i allsvenskan för de förtjänar det, säger Hallenius om återkomsten.

Hallenius spräckte nollan

Hemmalaget skapade flest och bäst chanser i den första halvleken men William Eskelinen höll tätt i gästernas mål.

I andra halvlek jämnade Sundsvall ut matchbilden något och i den 73:e minuten fick Hallenius utdelning.

Sundsvall fick frispark på mittplan och David Batanero såg Hallenius ta plats på offensiv planhalva där han helt tappades bort av HIF-försvaret.

Batanero lyfte fram bollen, Hallenius fick tag på den och sköt från nära håll. HIF-målvakten Kalle Joelsson styrde bollen i stolpen men kunde inte göra något på returen som Hallenius tryckte in i mål.

– Det är väl ett vapen som vi har. Det är ganska svårt at försvara sig mot, speciellt när det ser ut som att han (Batanero) är nonchalant. Vi har den relationen att jag är med på det. Det kommer väl lite som en blixt från klar himmel och då kan man få ett par meter om man har tur, säger Hallenius.

Boysen kvitterade för HIF

Helsingborgs IF tryckte på för kvittering och med fem minuter kvar sköt David Boysen upp bollen i nättaket – för att direkt efter bli avvinkad för offside.

Två minuter senare höll han sig framme igen och den här gången var flaggan nere.

Boysen kvitterade och snuvade Linus Hallenius på hjälterollen när lagen delade på poängen.

Hallenius utbuad på Olympia

Och Hallenius tvingades utöver poängtappet även ta emot burop från sin gamla hemmapublik.

Tycker du att du har gjort något som gör at du förtjänar att bli utbuad?

– Jag visste inte att jag hade blivit det. Det hörde jag inte. Det var ju ganska bra tryck hela tiden. När blev jag det?

Från första gången du rörde bollen.

– Jaha. Då får de ju köra hit lite fler folk så att jag hör. Eller så var jag inne i min bubbla. Jag orkar inte stå och prata om det som har varit. Folk som har en bild av det kanske tycker att jag är en idiot men jag hoppas att de som jag stött på och pratat med har bilden av mig att jag inte är det, för det är jag inte. Jag tror att jag har ganska många kompisar kvar här som är glada att se mig. Vi ger varandra en kram och önskar varandra lycka till. 

– Jag har aldrig gjort någonting, känner jag, som har varit för att skada Helsingborg. Sen tycker man olika om saker och man möter människor som man kanske inte alltid är överens med men jag tycker inte att jag uppträdde på ett sätt som var oprofessionellt.

Känns det orättvist att du blir utbuad?

– Nej, men vad fan. Det hör väl till. jag har inget ont att säga om någon här, om klubben eller om fansen. Jag hade ett år här och det var ett år i min fotbollskarriär liksom. Jag önskar dem lycka till bara.