Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Haksabanovics lyxköp: ”Har massagesäten”

Sead Haksabanovic Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Mittfältaren har haft en tuff vår i IFK Norrköping. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
En Mercedes Benz S400 4MATIC, Sead Haksabanovics senaste inköp till sig själv. Foto: Wikimedia Commons

Förra året förlorade Sead Haksabanovic sitt körkort på grund av fortkörning.

Nu har han tagit det på nytt – och belönat sig själv på köpet.

– Den har massagesäten, säger han i en intervju med Hallandsposten.

Det kom som en stor överraskning när IFK Norrköping presenterade Sead Haksabanovic som förstärkning inför årets allsvenska säsong. 20-åringen som tillhör West Ham återkom då till Sverige efter en lånesejour i spanska Malaga – ett 18-månadersavtal med IFK Norrköping undertecknades och många förutspådde stor succé för den unge mittfältaren som imponerade stort i Halmstad innan flytten till England 2017. 

Succén har dock uteblivit. 

På tolv matcher har det bara blivit en assist – av dessa har Haksabanovic startat fem och blivit inbytt i sex. Mot Hammarby var han kvar på bänken matchen ut. 

– Det blev fel. Jag ville göra så mycket på de matcherna jag spelade så det låste sig och jag kunde inte få ut något. Jag gjorde helt okej matcher men inte på den nivån jag ville göra. Men det har jag lärt mig av nu och ser fram emot de matcher som kommer, säger han till Hallandsposten. 

Tagit körkort på nytt

Haksabanovic berättar också om spelet bakom övergången till Norrköping. Två personer var avgörande i beslutet – Jonas och Simon Thern.

– De hade mest kontakt med min farsa som berättade vad de tyckte och sa. Visst är det coolt. Jag kände att de verkligen ville ha mig där och det hjälpte mig välja klubb också.

Utanför fotbollsplanen har Haksabanovic hunnit med att ta körkort på nytt efter att ha fått det indraget på grund av fortkörning förra året. Belöningen? 

– Jag tyckte att jag förtjänade en bil så jag köpte en Mercedes. Mer lyxig. Den har massagesäten. Men den har lite hästar i sig också. Pappa lånade den när jag var i väg med landslaget. Han var inte glad att se mig när jag kom hem för att jag skulle ta tillbaka bilen. Jag sa till honom ”Så bilen är viktigare än din son?”. Vi skojar mycket med varandra så.

– Bilen får följa med mig till Norrköping, men jag har inga planer på att ta med den till England så den ska farsan få när jag lämnar Sverige, säger Sead Haksabanovic.

Mercedes-Benz S400 4MATIC

Motor: 3,0 V6

 

Hästkrafter: 367

 

Tid 0–100: 5,6 sekunder

 

Toppfart: 250 km/h