Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Haksabanovic klar för IFK Norrköping

Sead Haksabanovic
Foto: ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK / ZEMANEK/BPI/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Sead Haksabanovic, 19, återvänder till allsvenskan.

West Ham-mittfältaren har placerats i AIK, men lånas av IFK Norrköping till 2020.

– Jag tycker att Norrköping spelar den finaste fotbollen i Sverige. Därför valde jag IFK, jag vill spela fotboll, säger Sead Haksabanovic till Norrköpings hemsida.

Sead Haksabanovic lämnade Halmstads BK sommaren 2017 när Premier League-laget West Ham köpte loss mittfältstalangen för drygt 30 miljoner kronor.

I höst har han varit utlånad till spanska andraligalaget Malaga för att få mer speltid och kunna utvecklas, men det har bara blivit två inhopp. En situation som vare sig spelaren eller West Ham varit nöjda med.

SportExpressen har tidigare berättat om AIK:s intresse för att värva Sead Haksabanovic – som gjorde sin sista träning med Malaga innan nyår. Men den affären rann ut i sanden.

Då presenteras Haksabanovic 

Men nu är det ändå klart att Sead Haksabanovic återvänder till allsvenskan ändå.

IFK Norrköping kallade till en presskonferens klockan 13 på torsdagen och helt enligt Kvällspostens uppgifter var det för att presentera Haksabanovic. Något som Fotbollskanalen var först att skriva.

Sead Haksabanovics kontrakt med West Ham sträcker sig till sommaren 2022. Enligt uppgifter till KvP vill inte West Ham sälja Haksabanovic som man fortfarande ser en framtid i Premier League-laget för. I stället ska det handla om ett lån på 18 månader, till sommaren 2020.

– Det känns bra. Jag känner Jens sedan tiden i Halmstad och jag tror mycket på honom och han tror på mig. Jag ser fram emot det här, det kommer att bli kul. Jag ser fram emot att få spela matcher framför fansen, vinna matcher och ha kul med laget, säger Sead Haksabanovic till Norrköpings hemsida efter att han presenterats.

Känner Gustafsson sedan Halmstad-tiden

Sead Haksabanovic känner Norrköpings manager Jens Gustafsson sedan tiden i Halmstads BK.

– Fantastiskt roligt att vi har kunnat ro detta i land. Vi har jobbat hårt under en lång tid för att kunna knyta Sead till oss och det är en spelare vi har följt under en lång tid, inte minst jag själv, och jag är säker på att han kommer att bli älskad av publiken när han börjar agera på planen, säger Jens Gustafsson.