Philip Haglunds målgest togs inte väl emot i Malmö. Foto: C MorePhilip Haglunds målgest togs inte väl emot i Malmö. Foto: C More
Philip Haglunds målgest togs inte väl emot i Malmö. Foto: C More
Siriusspelaren kvitterade till 3-3 i den 90:e minuten. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNSiriusspelaren kvitterade till 3-3 i den 90:e minuten. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Siriusspelaren kvitterade till 3-3 i den 90:e minuten. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Haglund om hyschandet: "Gillar att fira mina mål"

Publicerad

Underläge med 2-0 i halvtid. 3-3 när Stefan Johannesson blåste av matchen

Sirius och Philip Haglund kvitterade i matchens sista minuter. 

Då firade Haglund genom att hyscha hemmapubliken.

Hemmalaget spelade säsongens kanske bästa fotboll under den första halvleken. Gästerna från Uppsala hade inte mycket att sätta emot när MFF tog ut mycket av frustrationen från krysset med FK Vardar i Champions League–kvalet. En välförtjänt 2-0–ledning i paus för Malmö mot ett blekt Sirius som inte hade mycket att säga till om offensivt. 

I andra halvlek hände allt. 

"Vi var med sista kvarten"

Siste målskytt blev Philip Haglund när han nådde högst på Elias Anderssons hörna i den 90:e matchminuten. Cirka tio minuter tidigare hade Stefano Vecchia efter slarv av Kingsley Sarfo gjort 3-2, varpå Sirius hotade mer offensivt än vad man hade gjort under hela matchen. 

– Alla såg att Malmö var ett bättre lag. Vi gjorde vad vi kunde för att hänga med där ute och var egentligen inte med i matchen förrän sista kvarten. 

– När hörnan slogs ville jag bara komma bort från Brorsson – tanken var att gå på förstaytan men där var det stängt. Då backade jag och hamnade på den bortre ytan i stället. Jag ville få den på bortre stolpen – jag ser den gå i nät och sedan springer jag bara, säger Philip Haglund. 

Firade med att hyscha

Kvitteringsfirandet togs inte väl emot av Malmöpubliken. Haglund satte pekfingret mot munnen i en hyschande gest samtidigt som han försökte fångas upp av firande lagkamrater. Huvudpersonen själv sa följande när gesten togs upp: 

– Ja… Jag gillar att fira mål. Det var absolut inte menat som något illa, det vara bara ren glädje. Det var inte tanken, men jag gjorde det ändå (skratt). Malmö är seriens bästa lag, det är de medvetna om efter dagens match också.

Trea i serien

Sirius segerrad på tre raka vinster stannade av på Swedbank stadion, men Uppsalalaget hade idel leenden efter matchen. De blåsvartrandiga är fortsatt tredjeplacerade i allsvenskan, en poäng efter IFK Norrköping som har en match mindre spelad. Malmö FF är serieledare, sju poäng före östgötarna. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag