Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Hade så ont att jag fick sova sittandes”

Franz Brorsson.Foto: BILDBYRÅN
Rasmus Bengtsson, Fouad Bachirou, Franz Brorsson och Oscar Lewicki.Foto: BILDBYRÅN

Efter två månaders skadefrånvaro närmar sig Franz Brorsson speldugligt skick efter infektionen som inledningsvis tvingade honom att hoppa på kryckor.

Själv är han mest glad över att kunna röra sig obehindrat igen.

– I början hade jag så ont att jag fick sova sittandes i soffan och jag kunde knappt köra bil, säger Malmö FF:s mittback.

Samtidigt som Malmö FF haft en strulig säsongsinledning så har Franz Brorsson gått sin kamp på eget håll.

För två månader sen drabbades mittbacken av en infektion i magtrakten.

På tisdagen spelade han fotboll igen.

– Jag var ute på planen, körde kvadraten och en del possession-spel. Sen klev jag av efter halva träningen och körde fys med Ben (Rosen, fystränare), säger en allt mer optimistisk Franz Brorsson.

Hur nära match är du?

– Jag har kört gym, cykling och löpband ganska länge men har haft känningar i magen i vissa moment. Nu börjar det släppa helt så jag hoppas kunna stegra den här veckan och sen träna fullt ut nästa vecka. Så tidigast är det väl matchen mot Sirius men det beror ju på hur kroppen reagerar.

Är noga med att inte stressa

Samtidigt som Brorsson varit skadad har han tvingats se sina kolleger gå sönder. Först drabbades Lasse Nielsen av en knäskada i den allsvenska premiären mot Häcken. Därefter tvingades Behrang Safari lämna återbud till matchen mot Sundsvall på grund av problem med ljumskarna.

Mittbacksproblematiken i MFF har däremot inte påverkat Brorssons rehab.

– Nej, Ben Rosen och sjukgymnasterna har varit noga med att inte stressa på något. Även om vi har lite kris så måste kroppen bestämma. Men det är klart att man vill ut på planen och bidra. Man blir ju lite rastlös.

Det måste underlätta att åtminstone få träna fotboll igen?

– Ja, verkligen. Det var tufft där i början med mycket smärta. Jag hoppade ju på kryckor också så det påverkade hela vardagen också. Men nu är det skönt att få komma i gång.

Finns det någon oro efter bara en poäng på de två första matcherna?

– Mot Häcken så hade Arnor (Traustason) en boll i ribban och vi har missat en straff i varje match. Vi kunde ha haft fler poäng med lite mer skärpa både där fram och där bak. Men nej, det finns ingen anledning att vara orolig nu. När Allan (Kuhn) var tränare så förlorade vi två av våra tre första matcher men ledde ändå serien vid sommaruppehållet. Vi får inte bli för stressade av det här.