Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hade inte sovit gott om jag varit Malmöspelare”

Sarpsborgs tränare Geir Bakke. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT
Markus Rosenberg, MFF. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

När MFF och Sarpsborg möttes senast kom norrmännen från sju raka ligaförluster.

Nu har laget tagit fem poäng på de senaste tre matcherna.

– Jag hade inte sovit gott natten till torsdag om jag varit Malmöspelare. Vi är på uppåtgående, säger tränaren Geir Bakke.

I Sarpsborg ser man Malmö FF som favorit inför kvällens match på Stadion. Tränaren Geir Bakke säger att han hade tagit med sig en poäng och åkt hem till Norge om han på förhand hade erbjudits det.

Samtidigt poängterar tränaren att hans lag är i bra form – och skickar en passning till MFF-lägret som efter förra matchen beklagade sig över att Sarpsborgs fotbollsfilosofi grundar sig på långa bollar, hårda dueller och fasta situationer.

– Vi är kanske i vår bästa form någonsin. Vi kommer löpa mycket och snabbt. Och vi kommer kasta ännu längre inkast, säger Bakke.

Pekar ut MFF som ”Nordens Barcelona”

Inför mötet i Norge för två veckor sen handlade mycket av förhandssnacket om Sarpsborgs relativt gamla konstgräs.

MFF hoppas nu att det ska ta tid för Sarpsborgs spelare att bli bekväma på Stadions gräs.

Men någon större oro verkar inte finnas hos Geir Bakke. På gårdagens presskonferens svarade han på en fråga om han var rädd för att möta Sveriges fjärde bästa lag, på gräs.

– Nej, det är vi inte. Men vi har väldig respekt för dem. De spelar en bra fotboll och vågar gå fram med mycket folk. Vi har också blivit varnade om att vi ska få smaka på det när vi kommer hit så det ska bli kul att få möta Nordens Barcelona som nästan aldrig har bollen i luften. De ska hålla bollen på marken och spela ut oss. Det blir en utmaning för oss att försöka stoppa dem, säger Bakke och skickar ännu en syrlig pik till de som klagat på Sarpsborgs långa bollar och luftdueller.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!