Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Häckens löfte till MFF i guldstriden

Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Efter krysset i Malmö har Alexander Jeremejeff, Erik Friberg och Johan Hammar ett löfte till sitt gamla lag.

Häcken kommer försöka ställa till det för Djurgården i allsvenskan sista omgång.

– Jag tror att Malmö vinner guldet, säger Hammar.

På grund av poängtappet mot Häcken har Malmö FF inte längre guldet i sina egna händer. För att guldet ska komma till Skåne krävs nu att Djurgården tappar poäng mot antingen IFK Norrköping, Varberg eller Häcken.

Efter att ha gjort ett av målen i 2-2-matchen mellan Häcken och MFF på lördagseftermiddagen lovar Alexander Jeremejeff att han kommer vara lika motiverad mot Djurgården i den sista omgången.

– Personligen tycker jag att det har varit en ganska tuff säsong. Man har individuella mål, vill göra mycket poäng och vinna matcher. Man vill se bra ut. Motivationen tror jag inte kommer vara några problem, säger anfallaren som spelade för MFF mellan 2016 och 2018.

Jeremejeff hoppas på storpublik

Jeremejeff hoppas att Djurgården får med sig storpublik till Göteborg när de möter Häcken i den sista omgången.

– Det gör att man blir mer motiverad. Man vill vinna. 

– Det är kul att gå in och peta, förstöra. Det brinner till och det blir känslor. Det är därför jag tycker det är kul.

Tack vare krysset mot MFF har Häcken säkrat sitt allsvenska kontrakt. Trots det lovar Erik Friberg att han kommer göra sitt yttersta för att ta poäng i de två avslutande omgångarna

– Vi vill komma åtta, vi börjar där. Det är väl inte så jäkla roligt kanske men... Nej, men vi är professionella, det är klart att vi inte kommer gå ut och lägga oss. Det är väl underbart att spela sista omgången om det handlar om guld för Djurgården? Det är ju en underbar match, säger mittfältaren som spelade i MFF 2012 och 2013.

Hammar hoppas på MFF

Mittbacken Johan Hammar är fostrad i Malmö. När Häcken inte är med i guldstriden hoppas han att MFF vinner. Samtidigt finns fler anledningar för honom att prestera bra i de sista omgångarna med Häcken.

– Vi vill sluta på en så bra position som möjligt.