Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Guldhjälten stannar – förlänger med MFF

Sören Rieks stannar i Malmö ytterligare två säsonger.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANTON UNOSSON / BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet till Malmö FF mitt i guldstriden. 

Enligt SportExpressens uppgifter har mittfältaren och guldhjälten Sören Rieks förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år. 

Därmed stannar dansken i MFF till och med säsongen 2023.

Det var inför säsongen 2018 som Sören Rieks kom till Malmö FF efter att ha värvats som bosmanspelare från IFK Göteborg. En flytt som rörde upp känslorna hos de blåvita supportrarna. Dansken har haft en succéfylld tid i MFF och gjorde tio mål och fyra framspelningar under sin första säsong i klubben. Han har varit en nyckelspelare sedan dess och varit med och tagit MFF till sextonsdelsfinal i Europa League, vunnit SM-guld och spelat i Champions League. 

Blev guldhjälte förra året

Han var också en av de stora guldhjältarna förra året. Dansken har suttit på ett utgående kontrakt och fick tidigare under säsongen frågan om framtiden. Då svarade han att han absolut ville förlänga, att han trivdes bra i klubben och i staden, men att han inte ville säga om klubben och han förde några samtal om en förlängning. 

- Vi har varit tydliga innan att vi håller det internt mellan klubben och mig. När det är dags att prata om det är jag säker på att att vi kommer säga det till medierna också, sa han för drygt en månad sedan.  

Rieks nya kontrakt är klart

Enligt SportExpressens uppgifter har nu parterna gjort klart en förlängning. Det nya kontraktet sträcker sig i ytterligare två år och det gör att Rieks stannar i Malmö FF till och med säsongen 2023. Kontraktet är påskrivet och Malmö FF väntas gå ut med Rieks förlängning inom de närmaste dagarna. 34-årige Rieks har gjort tre A-landskamper för Danmark och sju U21-landskamper och har tidigare spelat i Esbjerg, Nijmegen och IFK Göteborg. Sammanlagt har det blivit 146 matcher för Malmö FF där han gjort 33 mål och 26 framspelningar totalt.