Jo Inge Berget. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNJo Inge Berget. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Jo Inge Berget. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Jo Inge Berget. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJo Inge Berget. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jo Inge Berget. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Guldhjälten jagas av danska storklubben

Publicerad

Bröndby jagar sin första ligatitel på 13 år och vill värva Jo Inge Berget för att förverkliga drömmen.

Enligt vad Kvällsposten erfar har MFF-stjärnan dock tackat nej till flera lukrativa bud, samtidigt som dörren till Malmö inte är helt stängd.

– Vi hoppas och tror på ytterligare kontraktsförlängningar, sa MFF:s vd Niclas Carlnén till Kvällsposten efter det säkrade SM-guldet.

Tillsammans med FC Köpenhamn utgör Bröndby IF den danska ligafotbollens största klubbar.

Efter elva år utan ligatitel genomförde Bröndby i slutet av 2016 en nyemission av aktier som drog in motsvarande 125 miljoner svenska kronor till klubbkassan.

Inför den ligasäsong som startade i juli 2017 värvade klubben för över 30 miljoner svenska kronor och halvägs in i superligans grundomgång ligger Bröndby tvåa i superligan, en poäng efter serieledande FC Midtjylland och sex före de regerande mästarna FC Köpenhamn som ligger femma.

För att ytterligare förstärka sina möjligheter att vinna den första ligatiteln sedan försommaren 2005 så har Bröndby ställt in siktet på Jo Inge Berget, vars kontrakt med Malmö FF går ut vid årskiftet och som redan nu är fri att skriva på för vilken klubb han vill.

Berget mot skattesmäll i Sverige

Jo Inge Berget har varit i Malmö i tre år vilket innebär att han från och med årsskiftet inte längre har rätt till de skattelättnader som utländska så kallade experter under 36 månader kan använda sig av i Sverige.

Om MFF skulle ge Berget exakt samma kontrakt en gång till så skulle klubbens kostnad i dag vara 10 miljoner dyrare än förra gången.

Samtidigt kan Bröndby locka Berget över Sundet med den danska motsvarigheten till expertskatt och ett betydligt högre löneläge än i allsvenskan.

Enligt Kvällspostens källor har Bröndby länge och noga följt Jo Inge Berget och när Malmö FF på måndagen mötte AIK på Swedbank stadion var den danska storklubben återigen på plats.

Tackat nej till stora bud

Redan förra våren skrev Kvällsposten om att Jo Inge Berget tackat nej till ett monsterbud från kinesiska Henan Jianye. 

– Det har ju varit snack, det har det varit om flera andra klubbar också. Men ja, de var väldigt på, sade Berget utan att vilja bekräfta att det gällde just Henan Jianye.

Tränaren som tog Jo Inge Berget till Malmö FF heter Åge Hareide, är i dag förbundskapten för Danmark och tränade Bröndby 2000 till 2002.

Enligt vad Kvällsposten erfar är intresset för den kontraktslöse norske landslagmannen väldigt stort, lag från betydligt större ligor än superligan följer Berget noga och MFF-stjärnan ska ha tackat nej till fler lukrativa bud.

Samtidigt har Berget inte helt stängd dörren för Malmö FF som via femårsförlängningen av danske stjärnan Anders Christiansen bröt en barriär.

Förra veckan, efter att Malmö FF säkrat guldet, ville MFF:s vd Niclas Carlnén inte kommentera enskilda spelare. Men Carlnén var öppen med att klubben jobbade hårt med flera av de stjärnor vars kontrakt går ut.

– Vi hoppas och tror på ytterligare kontraktsförlängningar, sade Carlnén.

Relaterade ämnen
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag