Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guldhjälten aktuell för en återkomst till MFF

Jo Inge Berget, Erdal Rakip och Markus Rosenberg. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Erdal Rakip efter sitt fjärde SM-guld, 2017. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rakip under kvalet till U21-EM. Foto: BILDBYRÅN
Erdal Rakip vid 4–0-segern hemma mot Kalmar i augusti 2017. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Fouad Bachirou är stekhet på transfermarknaden.

Så het att Malmö FF redan förbereder en ersättare.

Enligt Kvällspostens uppgifter har MFF varit i kontakt med Erdal Rakip – i dagsläget ute i kylan i Benfica – som är högaktuell som Bachirous eventuella ersättare.

Efter 17 år i Malmö FF lämnade den egna produkten Erdal Rakip klubben i januari 2018 och skrev på för portugisiska storklubben Benfica.

Därifrån lånades mittfältaren direkt ut till engelska Crystal Palace men i dag har Rakip inte spelat en enda tävlingsminut A-lagsfotboll sedan den allsvenska avslutningen med MFF den 5:e november 2017.

Det senaste halvåret har Erdal Rakip varit tillbaka i Benfica men inte tränat med A-laget och dagsläget står han på klubbens officiella hemsida varken med i truppen för A-laget eller B-laget.

Enligt vad Kvällsposten erfar har Rakips representanter jobbat hårt på att hitta en ny klubb ute i Europa, men det senaste årets sparsamma speltid har försvårat det arbetet.

 

Erdal Rakip jublar efter mål i allsvenskan 2017. Foto: LUDVIG THUNMAN/BILDBYRŁN

AIK och Djurgården med i jakten?

I Sverige är intresset för den förre U21-landslagsmannen desto större.

Redan i somras ryktades AIK vara intresserade av Rakips tjänster, ett rykte som intensifierats de senaste veckorna då också Djurgården sagts vara på jakt efter innermittfältaren.

Enligt vad Kvällsposten erfar är dock en återkomst till Malmö FF mest aktuell om Rakip återvänder till Sverige.

Enligt flera av varandra oberoende källor är Erdal Rakip ett av namnen allra högst upp på MFF:s lista över ersättare för Fouad Bachirou, om mittfältaren säljs i vinter.

Intresset kring Bachirou är stort från klubbar både i Europa och amerikanska MLS och Bachirou sade till Kvällsposten så sent som i fredags:

– Jag är 29 år nu, jag är ambitiös, jag har aldrig ljugit om det. Alla vet att min ambition är att gå så långt jag kan.

Vunnit fyra guld med MFF

Enligt Kvällspostens uppgifter är Benfica – som signade Rakip på fri transfer sedan kontraktet med MFF löpt ut – öppna för så väl lån som försäljning av mittfältaren och MFF-produkten vill, om han återvänder till Sverige, helst spela för just Malmö FF.

Rakip, som fyller 23 år i februari, har vunnit fyra SM-guld för Malmö FF och spelat två Champions League-gruppspel för föreningen.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson vill inte kommentera några transferrykten men har tidigare sagt om vinterns transferfönster:

– Av erfarenhet vet vi att det nästan alltid händer något oväntat där vi kommer att behöva täcka upp. Men även om ingen alls skulle lämna så tittar vi på ytterligare förstärkningar.