Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gulddrömmen inte borta för MFF: ”Fortfarande där”

Birmancevic, Rakip och Berget deppar eftet missade poäng.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö FF missade chansen att gå upp i delad serieledning.

Men chansen till SM-guld finns kvar – tycker Martin Olsson.

– Vi är fortfarande där, säger han.

Kampen om SM-guldet 2021 har utvecklats till en jämn fajt mellan fyra lag. Djurgården, AIK, Elfsborg och Malmö FF. Inför den här omgången var MFF det lag med minst poäng av de fyra, men hade chansen att gå upp på lika många poäng som Djurgården. 

Den chansen missade laget efter Hjalmar Ekdals kvittering i den 80:e minuten. Malmö FF är kvar tre poäng bakom Djurgården och vinner AIK borta mot IFK Göteborg under måndagen har de fem poäng upp till toppen.

Men att SM-guldet skulle vara kört tycker de inte.

– Nej det är det inte. Vi är fortfarande där. Det är fortfarande jämnt och många matcher kvar att spela. Men vi måste få ett par matcher med vinst nu och förhoppningsvis börjar det nästa match, säger Martin Olsson.

”Kanske sätter sig lite i huvudet”

Matchen mot Djurgården var andra raka där Malmö FF tappade segern i slutet. Mot IFK Norrköping släppte de in kvitteringen i den 96:e minuten.

En negativ trend som kanske har satt sig lite i huvudet hos spelarna.

– Det går att märka av i spelet. Vi slår för många långbollar och kanske att vi inte vill hämta bollen lika mycket, för att man inte vill slarva med bollen på egen planhalva. Det kanske sätter sig i huvudet litegrann på det sättet. Men inte att vi blir för nervösa eller stressade, säger Olsson.

Malmö FF hade flera chanser att avgöra lördagens toppmöte. Antonio Colak höll sig framme på flera inlägg, Erdal Rakip tog sig igenom och Veljko Birmancevic utmanade. Men det enda mål som gjordes kom från straffpunkten.

– Ibland gör man mål, ibland inte. På träningarna går bollarna in. Det är bara en tillfällighet just nu, bollarna vill inte in. Det är surt men vi håller huvudet högt och kör på, säger Olsson.

Förtjänade ni tre poäng?

– Det gjorde vi definitivt. Vi kanske inte spelade den bästa fotbollen i andra halvlek, sista tjugo. Men innan dess ska det stå två, tre noll och då är matchen över.

Hyllar fansen

Det var Olssons tredje match från start i den himmelsblåa tröjan. Något som imponerar på honom är supportrarna.

– Det är lite engelsk kvalitet. Jag gillar att fansen är aggressiva och jag gillar hetsen, säger han.

På onsdag väntar nytt toppmöte för Malmö FF. Då åker laget till Borås där Elfsborg väntar. De kommer få klara sig utan Anders Christiansen som är avstängd.

TV: SE MER OM MALMÖ FF