Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guillermo Molins bryter kontraktet med MFF

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Guillermo Molins har haft svårt att ta en ordinarie plats i startelvan under Jon Dahl Tomasson.

Nu bryter han kontraktet med Malmö FF.

På fredagskvällen bekräftar MFF SportExpressens uppgifter att ”Giche” lämnar klubben.

31-åriga Guillermo Molins gör just nu sin tredje vända i Malmö FF. Molins inledde sin seniorkarriär i klubben 2006-2011, där han var avgörande när MFF tog guld 2010. 

När ”Giche” återvände 2013 pratade han om att avsluta karriären i Malmö, men nobbade ett femårskontrakt och flyttade till Panathinaikos 2016 – men återvände två år senare. I juli 2018 skrev Molins på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. 

Guillermo Molins lämnar Malmö FF

Molins har kämpat med att få speltid under den nye tränaren Jon Dahl Tomasson. 31-åringen har startat fyra matcher i allsvenskan den här säsongen, och bänkats i tre. Till de två senaste matcherna har han inte funnits med i matchtruppen. 

Nyligen berättade Molins om missnöjet.

– Det känns inte bra, det gör det inte. Personligen hade jag en otrolig formtopp under två månaders tid vilket gav mig en startplats i början, men sedan har det blivit mindre och mindre speltid... Jag har väl egentligen inte mer att kommentera än så. Jag är i Malmö för att spela fotboll, inte titta på fotboll, sa han 29 juli.  

Nu kan SportExpressen berätta att Molins bryter sitt kontrakt med Malmö FF, som alltså går ut 2021. Uppgifterna bekräftas nu av MFF som meddelar att Molins lämnar klubben.

Grekiska SDNA har tidigare uppgett att Guillermo Molins är på väg tillbaka till Grekland.  

Uppdaterat: Vid 18-tiden meddelade MFF på sin hemsida att de brutit med Molins. Sportchef Daniel Andersson: 

– Det är ingen tvekan om att Gische är en MFF-ikon som har gjort väldigt mycket för klubben. Han har under långa perioder varit en bärande spelare för oss, med fyra SM-guld och många viktiga mål, men han har inte fått den speltid han önskar under de senaste två åren. Därför känner båda parter att det nu är dags att gå skilda vägar. Vi skiljs åt som vänner och hoppas att det går bra för honom i framtiden, säger Andersson.