Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granqvists krav – besked snart från nyckelspelarna

Helsingborgs sportchef Andreas Granqvist.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Mix Diskerud.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Martin Olsson.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Andreas Granqvist vill få svar från den kontraktslösa duon Mix Diskerud och Martin Olsson.

Blir det någon fortsättning i Helsingborgs IF?

– Vi kan inte stå med en ofärdig trupp i februari med tanke på att cupen börjar då, säger Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

Tidigare under veckan presenterade Helsingborg sin första värvning för året – ytterforwarden Dennis Olsson, närmast från söderettan och Eskilsminne

Härnäst vill sportchef Andreas Granqvist bland annat få besked från kontraktslösa Mix Diskerud och Martin Olsson om det blir någon fortsättning i HIF eller inte. Ett besked han behöver innan den 12 januari.

– Jag vill helst ha besked innan vi drar i gång. Kan de inte ge mig det måste vi gå vidare och stärka dialogen med andra spelare. Vi kan inte stå med en ofärdig trupp i februari med tanke på att cupen börjar då, säger Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

Mix Diskerud har enligt HD bud från Sydkorea att ta ställning till. Men samtidigt är HIF förstavalet i Sverige.

Martin Olsson anslöt till Helsingborg under våren på ett korttidskontrakt och gjorde totalt 25 allsvenska matcher.

Enligt Andreas Granqvist är det inte aktuellt att skriva något nytt kortare avtal med den landslagsmeriterade försvararen. 

– Att skriva ett sexmånadersavtal är inte aktuellt. Överlag vill jag inte längre att vi skriver såna kontrakt. Sedan kan det finnas enstaka tillfällen då vi till exempel på grund av många skador i en lagdel behöver låna in spelare. I så fall får det vara med option. I utgångsläget vill jag alltid ha in spelare som vill utvecklas i HIF och verkligen vill vara med på vår resa, säger Andreas Granqvist till Helsingborgs Dagblad.