Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Granqvist: ”Hade kunnat bli århundradets stöld”

Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var dramatiskt in i det sista när Helsingborg föll med uddamålet mot Hammarby. 

Efter Alexanders Farneruds reducering med mindre än tio minuter kvar blev det nerv i avslutningen, där HIF även hade en superchans att kvittera.  

– Det hade kunnat bli århundradets stöld om vi fått in något där i slutet men vi lyckades inte, säger Andreas Granqvist som även svarar på kritiken mot den egna formen. 

Helsingborg föll med uddamålet mot Hammarby och har bara lyckats ta en poäng på de fyra senaste matcherna. 

– Det är alltid tråkigt att förlora och vi är besvikna men vi möter ett bättre lag. Det är bara att acceptera och vi får ta nya tag mot Göteborg på måndag, säger Andreas Granqvist. 

Under en dålig första halvlek där Helsingborg inte hade något eget spel, gjorde Hammarby två mål. 

– 1-0-målet kan vi stänga till hålen lite bättre på än vad vi gör. Men våra spelare gör allt som ligger i deras makt för att hänga med, men ibland går det lite fort, säger Henrik Larsson. 

– 2-0 är lite billigt, utan att ha sett det så tror jag att vi är fyra mot två i den situationen. Vi kan göra det mycket bättre.

Till andra halvlek var det ett betydligt mer kompakt försvarsspel av bortalaget som dessutom bjöd på ett par farliga omställningar. Med mindre än tio minuter kvar av matchen reducerade också Alexanders Farnerud för Helsingborg. Och i slutminuterna hade HIF bud på kvittering. 

”Ett rättvist resultat”

Hammarby lyckades dock hålla undan och matchen slutade 2-1. 

– Det hade kunnat bli århundradets stöld om vi fått in något där i slutet men vi lyckades inte, säger Andreas Granqvist.

– Vi gör en bättre andra halvlek där vi blir mer aggressiva och får mer eget spel. Det är ett rättvist resultat men det är klart att det varit skönt att få in en kvittering i slutet.

HIF:s kapten fick också svara på kritiken om den egna formen: 

– Jag är trygg i mig själv. Det har varit en tuff säsong med skador men jag börjar känna mig bättre och bättre, fysiken börjar komma tillbaka och skadan känns också bättre. Jag är inte så orolig. Jag ser fram emot att fortsätta en höst och se till att HIF ska klara sig kvar i allsvenskan och göra bra från mig i landslaget.