Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granen: ”Vi spelare vill hjälpa till så gott vi kan”

HIF:are jublar efter Armin Gigovics mål i torsdagens internmatch på OlympiaFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Andreas GranqvistFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Helsingborgs IF:s sedan tidigare svaga ekonomi lider svårt i sviterna av coronavirusets framfart.

Nu meddelar lagkaptenen Andreas Granqvist att spelarna står beredda att omedelbart hjälpa klubben ekonomiskt och ser permitteringar som en sannolik lösning.

– Vi kommer säkert att kommunicera något i morgon eller i övermorgon, säger Granqvist.

Helsingborgs IF spelade på torsdagskvällen internmatch inför ett tomt Olympia.

Runt 10 000 biljetter hade sålts till matchen och totalt drog HIF in runt en halv miljon kronor på evenemanget som tv-sändes via klubbens hemsida.

– Jag hade så klart önskat att vi spelat riktig match inför ett fullt Olympia och att jublet kommit från läktarna. Men det var ändå kul att vi kunde spela på vår hemmaarena med den här fantastiska gräsmattan där vi trivs väldigt bra, säger Andreas Granqvist som var imponerad över det 10 000 sålda biljetterna.

– Det visar vilket fantastiskt engagemang det finns kring föreningen.

Samtidigt sliter Helsingborgs IF med en ekonomi där det förväntade matchintäkterna från allsvenska kommer att dröja minst två månader.

Samtidigt som internmatchen spelades höll HIF:s styrelse ett möte om föreningens framtid.

Spelargruppen och föreningen har redan diskuterat olika vägar framåt där ett spår varit att permitteringar väntar.

– Det är nog en stor chans för det. Vi spelare kommer att hjälpa till så gott vi kan och så mycket vi kan, säger Andreas Granqvist och fortsätter.

– Vi får se vad deras styrelsemöte i kväll gav. Sedan kommer vi ha en diskussion med spelartruppen och hela föreningen framöver. Så att vi så snabbt som möjligt kan få någonting på plats.

Granqvist om läget under Corona: ”Speciell känsla”

HIF:s och landslagets lagkapten understryker att det finns en stor vilja bland spelarna att se till föreningens och fotbollens bästa.

– Vi är inte oävna för att hjälpa till, vi spelare. Vi har redan haft en dialog och vi kommer att göra det vi kan.

– Vi förstår ju läget. Det är ingen hemlighet för oss att det är tufft. Inte bara för oss utan för resten av klubbarna i Sverige. Det kommer ett beslut efter styrelsemötet och vi kommer säkert att kommunicera något i morgon eller i övermorgon.

Vad känner du ur ditt perspektiv som fotbollsspelare för hela situationen som nu råder?

– Det är en speciell känsla. Man går ut här och spelar fotboll och gör sitt jobb och samtidigt vet man att runtom i världen och även i Sverige så är det i princip ingenting som fungerar och samhället är inte som det brukar vara.

– Vi försöker se positivt på situationen, jobba på och ta allting dag för dag. Det viktiga är att samhället får stopp på virusspridningen så att alla kan gå tillbaka mot det normala. Inte främst vi fotbollsspelare utan alla människor, säger Andreas Granqvist.

 

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.