Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjen inför Wolfsburg: Christiansen i högform

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Utanför cupstartelvan.

Sedan levererade Anders Christiansen ett styrkebesked inför Wolfsburgsmötet.

Med två assister och storspel mot Jönköping Södra visade MFF-stjärnan att han är klar för Europa League-rysaren.

Skadad mot Sparta Prag i Marbella och utanför Malmö FF:s startelva mot Varberg i tisdags.

När MFF sedan inledde lördagen med tävlingspremiär genom cupmatchen mot Syrianska saknades storstjärnan Anders Christiansen igen.

Men när MFF, två timmar efter att 8–0-segern mot Syrianska avslutats, träningsmatchade mot Jönköping Södra fanns ”AC” med.

Och efter en trevande inledningen visade den danske landslagsmannen att han blir att räkna med mot Wolfsburg på torsdag.

Styrkebesked av Christiansen

Tim Prica gjorde visserligen 1–0 på fin passning av Jo Inge Berget men sedan var det Anders Christiansen som steg fram som mästerregissör.

Först smekte ”AC” fram en crossboll till Sören Rieks precisa 2–0 mål och sedan snodde dansken boll i offensivt straffområde och assisterade Erdal Rakip till 3–0 på tilläggstid i första halvlek.

Dansken visade sedan finfint spelhumör även efter paus, innan han byttes ut efter 58 minuter. Efter Christiansens sorti tappade MFF 3–0 till 3–2.

MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson var mycket nöjd med lördagens dubbla matchande.

– Det är bra för oss. Vi gör det för att alla ska få visa sig. Jag tycker inte det är fair om inte får visa upp sig ordentligt. Vi gör det här för att Malmö FF ska bli så bra som möjligt, säger Tomasson.

MFF:s startelva mot Jönköping Södra

Malmö FF–Jönköping 3–2 (3–0)

(4–2–3–1)

Mathias Nilsson – Linus Borgström, Lasse Nielsen, Hugo Andersson (ut 15), Jonas Knudsen – Anders Christiansen (ut 58), Amel Mujanic – Sören Rieks, Jo Inge Berget, Erdal Rakip (ut 74) – Tim Prica (ut 88)

 

Inbytta: Noah Ellie (in 15), Amin Sarr (in 58), Alexander Nilsson (in 74), Sebastian Nanasi (in 88)

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.