Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Dahlin tillbaka i full träning igen

Johan Dahlin är tillbaka i full träning med MFF.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Marko Johansson har varit etta mellan MFF-stolparna den sista tiden.

Men snart kan Johan Dahlin kanske vara tillbaka. 

– Han har tränat med oss på max ett tag nu och det är vi riktigt, riktigt glada över, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Förra året blev det 14 allsvenska matcher för Malmös rutinerade målvaktsstjärna Johan Dahlin. Men redan i början på september tog säsongen slut på grund av en axelskada som krävde operation.

Marko Johansson har sedan dess varit Malmös förstaval mellan stolparna – men inom kort kanske konkurrensen skruvas upp en aning.

Johan Dahlin är nämligen tillbaka i full träning igen.

– Utvecklingen är positiv för Johan. Han har tränat med oss på max ett tag nu och det är vi riktigt, riktigt glada över, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

– Sedan ska han fortsätta hålla sig frisk, men det är en bra process han gått igenom. Processen var positiv även för ett par veckor sedan, det är bara det att det tar tid och han har varit borta länge. Men den här veckan har han varit med och tränat för fullt.

Så, när kan Johan Dahlin kanske finnas med i matchtruppen igen? Enligt Jon Dahl Tomasson finns det möjligheter efter sommarens EM-slutspel.

– Det satsar vi på. Jag är glad för hans utveckling.

”Annars är nästan alla friska”

Redan på måndag väntar nästa utmaning för Malmö FF när det vankas resa upp till huvudstaden för möte mot Djurgården. 

Stockholmarna har öppnat allsvenskan genom att vinna tre raka matcher, samtidigt som MFF kryssade senast mot Östersund.

– Vi har vårt sätt att spela fotboll på och går alltid efter en seger. Vi har våra spelprinciper, både på borta- och hemmaplan. Men vi kan ändra på detaljer, säger Jon Dahl Tomasson.

Förutom Johan Dahlin finns även Oscar Lewicki uppskriven på Malmös skadelista. 

– Annars är nästan alla friska, så det är positivt. Vi åker upp till Stockholm och går för en seger och tre poäng med oss hem till Malmö, säger Jon Dahl Tomasson.