Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: "Under kontroll"

Ola Toivonen under mathcen mot Hammarby.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Ola Toivonen fick hjälp under matchen mot Hammarby efter att han träffats av en spark i ansiktet.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF vann den allsvenska premiären mot Hammarby med 3-2.

Men allt var inte guld och gröna skogar. Nyckelanfallaren Ola Toivonen utgick redan efter 55 minuter – men nu ger han lugnande besked. 

– Det är under kontroll, säger Toivonen efter tisdagens träning. 

Drygt en halvtimme hade passerat av matchen mot Hammarby när en spark från Mads Fengers träffade Ola Toivonen i ansiktet. Anfallaren fortsatte till en början spela, men lämnade planen tidigt i den andra halvleken.

Efter 3-2-segern berättade Ola Toivonen att han fick problem med synen och att det var därför han valde att bryta matchen. 

Men det är ingen större fara med anfallsstjärnan, som vände tillbaka till Malmö förra året. Efter tisdagens träning kom Ola Toivonen med lugnande besked:

– Det är bra, under kontroll. Jag tränade i dag och det kändes bra. Så vi fortsätter att gasa i morgon också, säger anfallaren, som hade ett litet plåster vid ena ögat.

På frågan om han kan se ordentligt nu svarade Ola Toivonen:

– Yes.

Toivonen om Rasmus Bengtsson: ”Hatten av”

Under den allsvenska premiären hade Malmö FF en liten publikskara på plats för första gången sedan pandemin bröt ut på allvar förra året.

Och visst kände Ola Toivonen att där var ett litet publikstöd närvarande inne på Eleda stadion.

– Det var kul så klart. Det var skönt att få höra några röster och få lite adrenalin den vägen, säger Toivonen, och tillägger:

– Sedan var det rätt roligt för man hörde i stort sett en eller två personer hela tiden. Det var samma personer som skrek, så det var extra roligt. 

Under tisdagen meddelade MFF:s tidigare mittback att han lägger skorna på hyllan och avslutar sin aktiva fotbollskarriär. 34-åringen hamnade i kollisionskurs med Malmö förra året när han sade att han blivit behandlad som en ”råtta”.

Därefter spelade han inget mer i den himmelsblå matchtröjan.

– Det är bara till att lyfta på hatten för en fin karriär. Han var en otroligt spelskicklig mittback som framför allt hade en fin tid i Holland. Sedan bestämde han sig för att vända hem till Malmö i sin prime och han hjälpte Malmö bli en större klubb säger Ola Toivonen, och avslutar:

– Det är bara att lyfta på hatten.