Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gjorde mål från halva plan i Kalmars seger

Piotr Johansson drar iväg ett skottFoto: Dplay
Som går hela vägen...Foto: Dplay
... in i Falkenbergs mål.Foto: Dplay

Allsvenskan 2020 har fått sitt första mål från halva plan. 

Kalmar FF:s Piotr Johansson tog tillvara på ett målvaktsmisstag och drog in ett riktigt långskott när KFF besegrade Falkenberg med 2-0.  

– Det är klassmål rakt igenom om jag får säga det själv, säger Johansson till Dplay. 

Säsongen började med förlust mot IFK Norrköping, men därefter har ungdomliga Kalmar FF visat framfötterna. Hemma på Fredrikskans mot HIF så var KFF stekhett och vann med 4-0 efter mål från bland andra de unga talangerna Nils Fröling och Isak Magnusson. 

Borta mot Falkenberg blev det inte samma urladdning, men det blev seger. 

Och återigen var det en ung talang som bäddade för det. 18-årige Isak Jansson lurade bort sin back på högerkanten och serverade vackert Romario till matchens första mål i mitten av den andra halvleken. 

Nätade från halva plan

Den mest spektakulära händelsen skedde dock i slutet. Falkenbergs målvakt Johan Brattberg var ute på en längre utflykt på vänsterkanten och rensade rakt i gapet på KFF:s Piotr Johansson som befann sig vid mittplan. 

Johansson såg det tomma målet, drog till och satte 2-0. Något som även blev slutresultatet. 

– Det är klassmål rakt igenom om jag får säga det själv. Det är halvvolley, det är från halva plan. Det är många tekniska bitar som ska på plats där. Jag visste att han var väldigt, väldigt långt ute, vi ledde med 1-0, jag siktade och lade den i mål, säger Johansson med ett leende i Dplay och hyllar sitt KFF.  

– Vi är bra, vi är ett lag och alla jobbar för varandra. Vi gjorde det bra mot Helsingborg senast, i dag var det lite mer ställningskrig i första halvlek och svårspelat, men vi tog tag i det i andra och de hade inte en enda målchans. 

Johansson: Det säger väl det mesta 

Kalmar FF är ett vältränat gäng och backen Henrik Löfkvist sa inför avspark att han är i sitt livs bästa form. 

– Det skulle jag också säga att jag är. Tre 90-minutare på sju dagar säger väl det mesta, säger Johansson.