Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Gillar AIK:s satsning – är något på spåren”

Allsvenska juryn: "Fullständigt patetiskt utspel av Mellberg"
Guillermo Molins är redo för ett dubbelmöte mot AIK.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Rikard Norlings mannar har blandat och gett hittills under säsongen.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

MFF ställs mot AIK två gånger inom loppet av fyra dagar – cupmöte på torsdag och allsvensk match på söndag. 

Då passar Guillermo Molins på att både pika och hylla sina motståndare.

– Sportslig rival vet jag inte, men de är något på spåren med sin satsning, säger Molins.

Att det är en stark rivalitet mellan MFF och AIK råder det inga tvivel om. Däremot avfärdar MFF:s Guillermo Molins frågan om den sportsliga rivaliteten med ett skratt.

– Kan man kalla dem det? Ja, om du säger det så, säger han och fortsätter: 

– AIK har de senaste åren varit stabila, fysiska och tuffa att möta. Tidigare har de varit lite baktunga, men det har de försökt att rätta till i år – de spelar med offensiva spelare på flera positioner och kör tydligt med sitt man-man–försvar. 

AIK:s omtalade Atalanta-taktik med man-man–försvar över hela planen har väckt uppmärksamhet i fotbolls–Sverige. Även Guillermo Molins har noterat Norlings taktik.

– Man blir isolerad, men klarar du att komma förbi gubben som ska markera dig så öppnas det stora ytor direkt. Per (Karlsson) var ju tillbaka från start senast för dem och det blev stabilt direkt. Annars gillar jag AIK:s satsning på unga spelare när man ger dem chans på chans. De är något på spåren.

”Man får känna lite på varandra”

Molins hyllar också Rikard Norling som han hade i MFF guldåret 2013.

– En fruktansvärt bra tränare. Jag kom väldigt bra överens med honom personligen, många tycker och säger kanske att han är flummig, men jag gillade och gillar honom skarpt, säger Molins och fortsätter resonera kring dubbelmötet:

– Det blir att man i den första matchen ”får känna lite” på varandra, vilket gör att man till och i den andra matchen enkelt och snabbt kan rätta till tidigare misstag. Den enda skillnaden mellan de här två matcherna är att den första kan bli lite längre.