Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Efter flytten till Malmö: ”Mycket mer varierat”

Romain Gall anslöt nyligen till MFF från Gif Sundsvall. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Här efter ett missat läge mot Vidi FC. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Han värvades som ersättare till Mattias Svanberg på mittfältet. 

I matcherna mot Norrköping och Vidi spelade han offensiv mittfältare respektive forward. 

– Mina roller varierar mycket mer här än vad de gjort tidigare, säger Romain Gall.

Sundsvall byttes mot Malmö och Norrporten arena mot Stadion. 

För Romain Gall innebar även flytten till Skåne en omställning både taktiskt och konkurrensmässigt. Efter spel i matcherna mot Norrköping och Vidi känner mittfältaren att han börjar jobba sig in i laget på allvar. 

– Det har blivit bättre och bättre. Viktigast just nu är att få matchminuter i kroppen och att anpassa mig till både lagkamrater och taktik. Samarbetet med Uwe är bra; han pratar mycket med mig och instruerar hur jag ska göra. Sen ger han mig också mycket självförtroende i hur jag ska agera på planen. Det är tacksamt. 

– Jämfört med i Sundsvall så spelar jag i en annan formation här i Malmö. Jag måste hela tiden anpassa mig till de positioner som Uwe sätter mig på. Om vi ser till matchen mot Vidi så var jag anfallare; mot Norrköping mittfältare. Mina roller varierar mycket mer här än vad de gjort tidigare, säger Romain Gall. 

”De är vana vid systemet”

Den unge mittfältaren har i båda sina insatser kommit till bra lägen, men inte utnyttjat dem på bästa sätt. Gall känner ingen oro, utan berättar att han tittar mycket på sina mittfältskollegor för att lära sig av dem. 

– Båda skottlägena jag fått mot Norrköping och Vidi kom väldigt, väldigt snabbt. Jag sätter mig själv i bra avslutslägen redan, men måste jobba mer med det även framöver. Målen kommer, det är jag inte orolig över. Ju mer jag är på planen desto större är chanserna för att lyckas, så är det ju. 

– Anders, Oscar, Arnor… Alla de är vana vid systemet. Jag tittar mycket på hur de använder sig av det, hur de positionerar sig, framför allt taktiskt. När jag själv får bollen så spelar jag mitt spel; jag vet vad jag kan och vad jag är kapabel till. Ur ett taktiskt perspektiv är det bra att ha dem bredvid sig för att se hur de gör när vi pressar eller försvarar. Det är väldigt nyttigt och lärorikt att vara i den omgivningen. 

”Sätter ingen onödig press”

Är det mot Dalkurd du kommer spräcka målnollan i MFF?

– Man vet aldrig! Jag vill inte sätta den onödiga pressen på mig själv – gör jag mål så är det givetvis bra, men huvudsaken är att vi vinner och att ta tre poäng. Vi vill fortsätta på det här segertåget i allsvenskan och jag vill kunna göra avtryck på planen för Malmö FF. Målen kommer när de kommer. 

Malmö är inte bortskämt med vindstilla dagar och konstant sol. Hur trivs du i stan än så länge?

– Jag njuter av att vara här. Vädret har varit fantastiskt, så jag tar mig runt mycket och försöker lära känna staden mer och mer för varje dag. Jag trivs hur bra som helst. 

Favoritställe?

– Lilla Torg!