Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Galen avslutning när Dif vände och vann

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Ola Toivonens två mål gjorde att Malmö såg ut att ta tre poäng borta mot Djurgården. 

Då vände stockholmarna på steken och gjorde tre mål på åtta minuter och vann matchen med 3-2.

- Det var riktigt bra stämning i omklädningsrummet efteråt, det har det inte varit på ett tag, säger Jesper Karlström

Djurgården illa ute hemma mot Malmö FF. En stark slutforcering ledde till en upphämtning som hette duga när DIF vände och vann med 3-2.  

I underläge 2-0 Med tio minuter kvar nådde Fredrik Ulvestad högst på en hörna och nickade in reduceringen till 1-2. 

Knappa minuten senare var det dags igen. 

Åter igen var det en hörna från höger och denna gång damp bollen ner framför fötterna på inhopparen Kalle Holmberg som placerade in kvitteringen bakom en chanslös Marko Johansson.  

”En bra bänk som vänder matchen”

Malmö var uppenbarligen skärrade av Djurgårdens två mål och i den 89 minuten kunde Edward Chilufya – även han inbytt – driva igenom på högerkanten och hitta en fri Kalle Holmberg vid den bortre stolpen och vändningen var fullbordad. 

– Fotboll är psykologi och de kanske trappar ner lite. Vi håller i på slutet och bevisar igen att en match är två gånger 45 minuter plus tillägg, även om det var kraftigt med tillägg i dag, säger Djurgårdens Mangus Eriksson efter matchen och passar även på att hylla inhopparnas roll i vändningen. 

– Väldigt imponerande, en ganska grisig match med mycket smällar och duellspel. Jättebra och starkt att vända. Det är en bra bänk som kommer in och vänder matchen, säger Eriksson om vändningen. 

Domare Glenn Nyberg la till sex minuter av matchen men Djurgården stod emot Malmös slutforcering och knep tre poäng i allsvenskan för första gången på över två månader. 

– En fantastisk vändning. Det har varit tungt sista tiden men vi kämpar på till slutet. Nu får vi med en vinst. Jag trodde på det hela vägen. Om man inte tror på det kan man gå av planen. Man har alltid tron kvar. Vi får 2-1 och 2-2, sedan kommer 3-2. Det var skönt, säger målnickaren Fredrik Ulvestad efter matchen. 

Jesper Karlström såg inte vändningen komma, men menar att Djurgården förtjänade segern så som de spelade i slutet av andra halvlek. 

- Nej, men vi började bra. De var lite bättre än oss i slutet av första, sedan börjar vi andra rätt bra. 2-0 kommer och då kändes det som vi inte fick klappa ihop helt. Men då skapar vi lite chanser och 2-1 var rättvist och sedan tog vi över i sista.

- Vi hade mer energi än dom.

Mittfältaren menar att segern kan de laget en moralhöjare.

- Det var väldigt bra stämning i omklädningsrummet, vilket det inte varit på ett tag.