Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fröling lämnar KFF – klar för tysk klubb

Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Nils Fröling har gjort sitt i Kalmar FF.

21-åringen är klar för en övergång till 2. Bundesliga och klassiska Hansa Rostock.

– Att gå till en annan allsvensk klubb var aldrig aktuellt, säger han till KFF:s hemsida

Nils Frölings kontrakt med Kalmar FF och under onsdagen rapporterade tyska medier att 21-åringen var på gång till Hansa Rostock. 

Bland annat skrev tidningen Bild att Fröling var överens med Rostock om ett kontrakt fram till 2025.

Klubb med svensk-koppling

Vid 13-tiden bekräftade den tyska klubben på sin hemsida att övergången var helt i hamn. Kontraktet löper ut först den 30 juni 2025.

– Vi har följt Nils under lång tid, säger Hansa Rostocks sportchef Martin Pieckenhagen till klubbens hemsida.

– Trots att han bara är 21 år gammal har han redan mycket erfarenhet av herrfotboll och han kommer passa in bra i vår matchfilosofi. 

Fröling värvades till Kalmar från Åtvidabergs FF inför säsongen 2018. Under sin tid i KFF-tröjan har han imponerat stort. 

Under den gångna allsvenska säsongen nätade han fyra gånger och stod för fyra assist på 27 spelade matcher. Han har även fått chansen i det svenska U21-landslaget under hösten.

Inte aktuellt att skriva på för allsvensk konkurrent

I Hansa Rostock finns redan en Kalmar-koppling då Svante Ingelsson anslöt till klubben i somras. Hansa Rostock ligger för tillfället på 14:e plats i den tyska andradivisionen.

– Tack så mycket för dem här fyra åren. Det har varit en otroligt värdefull och rolig tid jag har haft i KFF. Jag känner att jag behöver testa vingarna och se hur långt jag kommer. Förhoppningsvis i framtiden kommer jag vara en Kalmar-spelare igen, säger Nils Fröling till KFF:s hemsida. 

– Att gå till en annan allsvensk klubb var aldrig aktuellt. Jag vill passa på att tacka alla spelare, ledare och alla på kansliet! Jag vill också rikta ett stort tack till Rasmus Elm som har hjälpt mig otroligt mycket genom alla år jag varit i föreningen. Tack också till Henrik Rydström och Stefan Larsson för ett fantastiskt år!

Rostock är för övrigt en klubb där många svenskar spelat genom åren. Peter Wibrån, Andreas Jakobsson, Marcus Lantz och Marcus Allbäck är några av dessa.


TV: SE FLER SPORTNYHETER