Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frågan om Zlatan stoppas av Malmö

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovic har köpt in sig i Hammarby. 

Men på presskonferensen inför MFF:s match mot Dynamo Kiev stoppades frågor på ämnet. 

– Vi ber er att bara ställa frågor om matchen i morgon, säger presschefen Peter Åhlander. 

På onsdagsmorgonen slog beskedet ner som en bomb i fotbolls-Sverige. Zlatan Ibrahimovic, som dagen innan hade hintat om övertagandet på Instagram, köper in sig i Hammarby.

– Hammarby är en fantastisk klubb med passionerade supportrar och har stor respekt i både Stockholm och Sverige. Jag har alltid gillat klubben och fansen, sedan är jag imponerad över det klubben presterat de senaste åren, både på och utanför planen. Att få vara med och utveckla Hammarby framåt känns både roligt och spännande, säger Zlatan till klubbens hemsida.

Hans beslut har inte fallit i god jord hos MFF-supportrarna. Statyn av Zlatan saboterades på onsdagen. Bland annat har fansen dragit en plastpåse över statyns huvud och trätt en toalettring över dess ena arm. 

På Malmö FF:s presskonferens inför torsdagens Europa Leaguematch mot Dynamo Kiev fick tränaren Uwe Rösler och spelaren Jo Inge Berget frågan om deras syn på att Zlatan investerar i en rivalklubb.

”Lojalitet finns där”

När Jo Inge Berget fick frågan om klubblojalitet fortfarande finns vände sig Uwe Rösler mot MFF:s presschef Peter Åhlander.

– Saker händer alltid i fotboll. Fotbollen har blivit större än förut. Förr kunde du ha spelare som stannade i samma klubb hela karriären, det är mer sällsynt i dag, säger Jo Inge Berget och fortsätter.

– Men lojalitet finns där och kärleken för klubben är fortfarande kvar. 

Så vad var dina tankar när du läste nyheten om Zlatan och Hammarby och hur känner du över fansens reaktion? 

Jo Inge Berget hann inte ge ett svar innan Peter Åhlander klev in och stoppade frågorna. 

– Den här presskonferensen handlar om morgondagens match mot Dynamo Kiev. Vår vd Niclas Carlnén har uttalat sig om den frågan. Vi ber er att bra ställa frågor om matchen i morgon, säger han. 

”Håller med Peter”

När Uwe Rösler senare får en liknande fråga som Jo Inge Berget fick duckar han.

– Jag kan bara hålla med Peter. Mitt jobb är att förbereda och prata om varenda spelare som kan hjälpa oss att vinna i morgon och det är allt jag vill prata om. Och jag tycker ärligt talat att det är det enda vi ska fokusera på. 

– Jag tror att våra supporters kommer att hjälpa oss i morgon. Det har de gjort under hela min tid här, och i morgon behöver vi verkligen deras support.