Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sportchefen: ”En ära att få möta vackra MFF”

Karlskronas sportchef Peter Christenson ser fram emot cupmatchen mot Malmö FF.Foto: FK Karlskrona
Karlskrona räknar med upp emot tusen MFF:are när svenska cupen rullar vidare.Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Svenska cupen inleddes med en skräll när FK Karlskrona fick oavgjort mot AFC Eskilstuna.

I nästa omgång blir det match mot storklubben Malmö FF - och fotbollsfesten är redan i gång i Blekinge, där man hoppas slå ett 40 år gammalt publikrekord.

– Det är få förunnat att få möta Malmö i en tävlingsmatch, säger Karlskronas sportchef Peter Christenson.

Ja, nog var FK Karlskrona något uträknade på förhand mot AFC Eskilstuna.

AFC ställdes trots allt mot svenska fotbollsgiganter som AIK, Malmö FF och Djurgården så sent som förra året - samtidigt som FK Karlskrona tog sig an IFK Berga från Kalmar, IFK Hässleholm och Österlens FF.

Men söndagens cupmatch blev jämn och slutade oavgjort, 1-1. Då var dessutom Blekingelaget ytterst nära ett segermål alldeles intill slutet på matchen.

– Vi gjorde en riktigt bra fotbollsmatch från vår sida. Jag förstår varför Eskilstuna blev frustrerade, för vårt positionsspel var perfekt genom hela matchen, säger Karlskronas sportchef Peter Christenson.

Söndagens cupmatch var däremot bara ett provsmak på vad som komma skall.

Härnäst väntar Malmö FF i svenska cupen, och runt hörnet står en sällan skådad fotbollsfest i Blekinges residentstad.

– Vi har ett publikrekord på ungefär 3 850 från 1981 när vi mötte Västra Frölunda. Nu hoppas vi på att det kan komma 4 000 åskådare, säger Peter Christenson, som själv är himmelsblå i hjärtat: 

– Det är ju Nordens bästa fotbollslag vi möter - och det vackraste! Det vore verkligen komma mycket folk. Är man minsta lilla idrottsintresserad går man väl och tittar, nu när vi möter MFF i en tävlingsmatch. 

”En ära att möta Malmö FF”

Förutom en rejäl uppslutning från Karlskronas egna supportrar hoppas Peter Christenson även på en riktigt stor skånsk supporterskara.

FK Karlskrona har inför cupmatchen iordningsställt en ”MFF-zon” på Västra Mark IP. Dessutom har drygt 75 personer från en av MFF:s supportergrupper köpt upp en sektion på sittplats, och kommer få tillgång till en helt egen kiosk. 

– Det brukar ju komma allt mellan 500 och 1 000 MFF:are, så något sådant hoppas vi på, säger Christenson, och fortsätter: 

– På den MFF-zon vi har byggt har vi ordnat en egen ståplatsläktare där det kommer få plats några hundra supportrar.

Hur mycket betyder det för er ekonomsikt att få den här matchen? 

– För vår klubb betraktat så är matchen en fantastisk möjlighet för oss att få trygghet i likviditeten en bra bit framåt. I övrigt tycker vi det är en ära att få möta Malmö FF i en tävlingsmatch - det är få förunnat!

 ”Självklart ska de få en match” 

Men samtidigt som Karlskrona ser fram emot att bjuda Malmö FF på fotbollsfest ska det förstås även spelas en match ute på naturgräsmattan.

En match där Karlskrona hoppas bjuda upp till rejält motstånd mot MFF, som är mitt uppe i ett dubbelmöte i Europa League mot den tyska Bundesligaklubben Wolfsburg.

– Absolut ska vi ge dem en match! Men man kan konstatera att detta är en fantastisk utmaning, en fantastiskt rolig utmaning. Men vi kommer inte tacka MFF innan matchen och säga ”tack för ni kom grabbar”, säger Christenson.

– Självklart ska de få en match! Det ska bli som mot AFC. 

Karlskrona tar emot Malmö FF på hemmaplan den första mars, med avsparkstid klockan 14.30. 

Så vill Tomasson att Malmö FF ska spela