Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fortsatta skadeproblem för MFF:s EL–motstånd

Så vill Tomasson att MFF ska spela
Joshua Guilavogui, till vänster, i duell med Red Bull Leipzigs Emil Forsberg.
Foto: IMAGO/IBL
Malmö FF:s Johan Dahlin.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG/BILDBYRÅN
Jerome Roussillon.
Foto: HEIKO BECKER/IMAGO/IBL

Malmö FF:s Europa League–motståndare VfL Wolfsburg fortsätter att dras med skadeproblem.

Lagkaptenen Joshua Guilavoguis medverkan är fortfarande osäker, samtidigt som vänsterbacken Jerome Roussillon klev av onsdagens träning efter 40 minuter.

Det rapporterar lokaltidningen WAZ.

Med lite mer än ett dygn kvar till avspark mellan VfL Wolfsburg och Malmö FF i Europa Leagues åttondelsfinal, dras tyskarna med skadebekymmer. 

Under tisdagens stängda träning saknades lagkaptenen Joshua Guilavogui som under en längre tid haft problem med sitt vänstra knä.

Redan dagen efter var han tillbaka på träningsplanen, men i stället var det den ordinarie vänsterbacken Jerome Roussillon som inte kunde fullfölja träningen.

Fransmannen, som hittills under säsongen endast missat tre matcher, avbröt passet efter cirka 40 minuter och gick direkt mot omklädningsrummet, rapporterar lokaltidningen WAZ. Ingen ytterligare information om orsaken till avbrottet fanns att tillgå efter träningen. 

Frågetecken även i MFF

Malmö FF genomförde sitt sista träningspass på svensk mark innan avresan till Tyskland under tisdagsförmiddagen. 

Där var tidigare skadedrabbade Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin båda på plats, men Johan Dahlin och Oscar Lewicki saknades på grund av personliga skäl.

– Det föreligger inga hinder mot att de reser med laget, sa presschefen Peter Sohlmér under tisdagen. 

Wolfsburgs tränare Oliver Glasner sa följande om statusen på sina skadade spelare under presskonferensen: 

– Det finns ett stort frågetecken kring Joshua, vi får avvakta och se hur hans knä kommer att reagera. Vi beslutar om hans medverkan i morgon förmiddag. Angående Jerome så var det en häftig kollision mellan honom och Renato Steffen. Han fick en smäll mot huvudet, men våra läkare har gett grönt ljus för spel om inget oförutsett händer i eftermiddag eller i natt.